Ο Δένδιας παρουσίασε το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Must Read

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ερευνα, ανάπτυξη και καινοτομία στις Ενοπλες Δυνάμεις, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ενοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις» παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου παρέστη επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε και αναμένεται να δοθεί σύντομα σε διαβούλευση, περιλαμβάνει:

  • Την έρευνα και την καινοτομία στις Ενοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).
  • Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
  • Τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «ένα νομοθέτημα που αφορά καταρχήν μια νέα φάση στην “Ατζέντα 2030” των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας. Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας».

Στη συνέχεια ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία Σώματος Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση κυβερνοασφάλειας, που θα λάβει την ονομασία «Μονάδα 1864» και στόχο την προστασία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα του ελληνικού δημόσιου τομέα από τις απειλές της νέας εποχής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This