Ο νόμος για τον γάμο που φέρνει διαζύγιο

Must Read

Κάτι η ενόχληση για το «ή παπάς ή ζευγάς», κάτι τα πολύχρωμα κομφετί σε γνωστό μπαρ στο κέντρο από Σακελλαροπούλου και Σκέρτσο, η αίσθηση ότι η Εκκλησία δεν θα κινηθεί ευνοϊκά προς την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές γίνεται εντονότερη

Από την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια βγήκαν πολλά συμπεράσματα.

Πρώτον, ότι η πλειοψηφία των Ιεραρχών έδειξε πολιτισμό και όχι φανατισμό. Δεν έβαλε απέναντι τα άτομα του ιδίου φύλου. Μίλησαν μεν σκληρά, αλλά εναντίον του νόμου. Οχι των προσώπων. Πολλοί Μητροπολίτες έδειξαν σεβασμό στα προβλήματα, στα νομοθετικά κενά που υπάρχουν και ρυθμίζουν τη ζωή ατόμων του ίδιου φύλου (κληρονομικά, εκχώρηση κηδεμονίας κ.ά.). Ζήτησαν να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες γι’ αυτού του είδους τα θέματα. Αλλά να μην αλλοιωθεί η έννοια της οικογένειας. Τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Οι Μητροπολίτες άνοιξαν την αγκαλιά τους και δεν έδειξαν κανέναν με το δάχτυλο.

Την ίδια ώρα η Πρόεδρος «όλων των Ελλήνων» γιόρταζε την ψήφιση του νόμου μαζί με τον υπουργό Σκέρτσο στο γνωστό wine bar στο Σύνταγμα, που έχει κάνει σημαία τη woke ατζέντα.

Τι σημασία είχε αν η χώρα ήταν χωρισμένη στα δύο και η Εκκλησία είχε μπει στο περιθώριο. Σακελλαροπούλου και Σκέρτσος άνοιξαν πολύχρωμα κομφετί. Σκεφτείτε το αντίστροφο. Να είχε καταψηφιστεί ο νόμος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με καμιά εκατοστή βουλευτές να βρίσκονταν στη… Λιβαδειά για παϊδάκια και να χασκογελάν που δεν πέρασε ο νόμος. Τι θα τους έσουρναν!

Από μακριά

 

Το δεύτερο συμπέρασμα που βγήκε είναι πως, όσο και αν υποκρίνονται πως συμπαθεί ο ένας τον άλλο, ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπο κάνουν ο καθένας τη δουλειά του. Εκτίμηση για τον ρόλο τού καθενός υπάρχει. Εκφράζουν όμως δύο διαφορετικούς κόσμους. Γι’ αυτό και υπάρχει μια αμοιβαία… απώθηση από τις δύο πλευρές. Επικοινωνία μόνο για τα βασικά και απαραίτητα.

 

Δικαίωμα του πρωθυπουργού και των πολιτικών να νομοθετούν κατά πώς πιστεύουν, λένε στην Εκκλησία. Αυτό που ενόχλησε ήταν η φράση του Κ. Μητσοτάκη «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς». Γιατί όταν προκύπτουν σοβαρά θέματα, που μπορεί να προκαλέσουν αναταράξεις, οι πολιτικοί στων κληρικών την αγκαλιά προστρέχουν για να «ηρεμήσουν τα πνεύματα».

 

Οσοι ξέρουν καλά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ξέρουν πως έχει τρομερή υπομονή. Μπορεί να περιμένει αρβανίτικα για πολύ καιρό. Μέχρι να… γυρίσει ο τροχός και να επιστρέψει το νόμισμα.

 

Ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λένε πολλοί, φέρνει σιγά σιγά διαζύγιο και μαύρα σύννεφα στις σχέσεις του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η σχέση των δύο ανδρών. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, είναι πως η Εκκλησία, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, σε αυτές τις ευρωεκλογές θα κλείσει το μάτι σε Βελόπουλο και Νατσιό. Ιδιαίτερα στις Μητροπόλεις της Περιφέρειας, αυτό είναι κάτι παραπάνω από έκδηλο.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This