Ώρα ευθύνης για την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία

Must Read

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντ1 o Τουρκολόγος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Σταθακόπουλος εξέφρασε την άποψη πως μια πιθανή προσφυγή μας στον ΟΗΕ για ακύρωση της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης δεν θα έχει επιτυχία.

Με νομικούς όρους τόσο ο Δημήτρης Σταθακόπουλος όσο και ο διεθνολόγος καθηγητής Κωνταντίνος Φίλης περιέγραψαν την έξυπνη και πάγια τακτική της Τουρκίας να πατάει στην περιοχή του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου ώστε να εγείρει μετά αξιώσεις χρησικτησίας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Σταθακόπουλος  τόνισε πως ένας οποιοσδήποτε δικαστής είτε του διεθνούς είτε του αστικού δικαίου λαμβάνει πάντα πολύ σοβαρά υπόψη του ποιος έχει την επιμέλεια ενός χώρου, κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι είχαν κάποτε διαφορές για παλιά χωράφια στο χωριό.

Και οι δυο καθηγητές  δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το αυριανό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές πως όταν δίνεις κάτι στον Τούρκο αυτός θα σου ζητήσει και άλλο. Ποτέ δεν σταματάει σε αυτό το κάτι. Και εμείς είμαστε διαχρονικά υποχωρητικοί. 

Δεχτήκαμε το ”η Κύπρος κοίται μακραν” του Καραμανλή και ύστερα δεχθήκαμε το ” ευχαριστώ τους Αμερικανούς ” του Σημίτη. Αλίμονο για ποιο λόγο να κάνουμε πόλεμο; Για δυο βράχους καταμεσής του Αιγαίου; Δεχθήκαμε τα Τουρκικά πλοία να κάνουν έρευνες για γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και τώρα έχουμε φτάσει στην ώρα 0.

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε Τουρκικά πλοία νοτίως και ανατολικώς της Κρήτης. Γιατί οι απόστολοι του εθνικού μας μαρασμού γυρνάνε στα κανάλια και συνιστούν να μην κάνουμε λεονταρισμούς και να τα βρούμε με τους Τούρκους. Και όταν λένε να τα βρούμε αυτό που εννοούν είναι να δώσουμε πάλι κάτι…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This