Εμφύλιος Γεραπετρίτη – Παπαδοπούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών

Αφορμή οι τοποθετήσεις των προξένων

Must Read

Σκοτωμός μεταξύ των δύο αγαπημένων πολιτικών τέκνων του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του crisismonitor.gr, οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έγιναν «μαλλιά κουβάρια» για τις τοποθετήσεις των προξένων.

Συγκεκριμένα, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, που έχει αναλάβει όλο το βάρος του υπουργείου στις πλάτες της, ως ένας από τους πλέον έμπιστους ανθρώπους του πρωθυπουργού, είχε διοργανώσει το απόγευμα της Πέμπτης σύσκεψη για την επιλογή και τις μεταθέσεις προξένων, παρουσία μάλιστα πολλών υψηλόβαθμων διπλωματών.

Τη σύσκεψη για τις τοποθετήσεις των προξένων, που διέκοψε ο υπουργός Εξωτερικών, είχε διοργανώσει το γραφείο της υφυπουργού Εξωτερικών, χωρίς όμως να ενημερώσει το γραφείο του κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι δρομολογούνται εξελίξεις εν τη απουσία του.

Αντιφατικά μηνύματα

Αν και οι συγκρούσεις της πολιτικής ηγεσίας στα υπουργεία, και ιδιαίτερα στο Εξωτερικών, δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο, η δημόσια εκδήλωσή τους σε αποφασιστικές διαδικασίες στέλνει αντιφατικά μηνύματα και τείνει να αποσταθεροποιεί δομές.

Η συγκεκριμένη μάλιστα διαδικασία της τοποθέτησης προξένων είναι κρίσιμη, τόσο για τις προαγωγές όσο και για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καίριες θέσεις και θα «τρέξουν» τις εκλογικές διαδικασίες στις επικείμενες ευρωεκλογές, όπου θα επιτραπεί η επιστολική ψήφος. Μάλιστα, η σύγκρουση έρχεται λίγο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τα μέιλ της Αννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, για τα οποία καταγγέλλονται η παραβίαση προσωπικών δεδομένων και η χρήση της βάσης δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μπορεί σε πρώτη ανάλυση να μην προκύπτει σύνδεση των δύο υποθέσεων, με μια πιο προσεκτική ματιά όμως είναι σαφές ότι ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ θα είναι συγκοινωνούντα δοχεία στη διαδικασία των ευρωεκλογών και οι πρόξενοι που θα επιλεγούν θα έχουν ενδεχομένως ρόλο και λόγο για ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This