Απόλυτη ισοπαλία για τη δεύτερη θέση «δείχνει» νέα δημοσκόπηση της Pulse

Πτώση έχουν υποστεί τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα του καταλληλότερου για πρωθυπουργού

Must Read

Η απόλυτη ισοπαλία στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της Pulse, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, σε δείγμα 1.106 ψηφοφόρων.

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Νέα Δημοκρατία 29,5%
ΣΥΡΙΖΑ 12%
ΠΑΣΟΚ 12%
ΚΚΕ 7,5%
Σπαρτιάτες 2,5%
Ελληνική Λύση 7%
Νίκη 3,5%
Πλεύση Ελευθερίας 2,5%
Νέα Αριστερά 2,5%
ΜέΡΑ 25 2%
Άλλο κόμμα 3%
Αναποφάσιστοι, αποχή, λευκό άκυρο 16%

Στην πρόθεση ψήφου με το 16% των αναποφάσιστων να έχει κατανεμηθεί, τα ποσοστά είναι:

Νέα Δημοκρατία 35,5%
ΣΥΡΙΖΑ 14%
ΠΑΣΟΚ 14%
ΚΚΕ 9%
Σπαρτιάτες 3%
Ελληνική Λύση 8,5%
Νίκη 4%
Πλεύση Ελευθερίας 3%
Νέα Αριστερά 3%
ΜέΡΑ 25 2,5%
Άλλο κόμμα 3,5%

Πτώση έχουν υποστεί τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα του καταλληλότερου για πρωθυπουργού με 34%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας» με 23%. Στο 10% ο Στέφανος Κασσελάκης, στο 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στο 6% βρίσκονται ο Κυριάκος Βελόπουλος με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο 4%, ο Δημήτρης Νατσιός 3%, ο Αλέξης Χαρίτσης 2%, ο Βασίλης Στίγκας 1%, ενώ 3% απάντησαν ΔΓ/ΔΑ.

Ερώτηση τέθηκε και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με το 56% να θεωρεί ότι το κόμμα βγήκε αποδυναμωμένο. Ενώ σε ποσοστό 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως το κόμμα ενισχύθηκε. Ακόμη το 37% πιστεύει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποδυναμώθηκε, ενώ το 34% πιστεύει ότι έμεινε στα ίδια. Οι ψηφοφόροι τώρα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν σε ποσοστό 58% πως ο Κασσελάκης ενισχύθηκε.

Στο ερωτηματολόγιο μπήκε και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, με το 48% να θεωρεί ότι βγήκε αποδυναμωμένος. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος έμεινε στα ίδια σε ποσοστό 41% ή αποδυναμώθηκε 30%.

Στο ερώτημα «θα ψηφίσετε στις ερχόμενες Ευρωεκλογές;», το 86% απάντησε «σίγουρα» ή «μάλλον ναι», με το 7% να λέει «μάλλον» ή «σίγουρα όχι».

Ερώτημα τέθηκε και για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων και πως βλέπουν οι πολίτες το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το 52% είπε πως το νομοσχέδιο βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 42% που απάντησε ότι είναι στη λάθος.

Για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια το 53% διαφωνεί, ενώ το 40% συμφωνεί ως τρόπο αντίδρασης κατά του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This