Έξω πάμε καλά: Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια ο Αλέξης Τσίπρας

Must Read

Την ώρα που στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει να διχάσει ακόμη και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, με τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις του στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, στα… ευρωπαϊκά σαλόνια διαπρέπει, όπως, αν μη τι άλλο, αποδεικνύει η σημαντική διάκριση που απέσπασε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς συγκέντρωσε περίπου το 80% των ψήφων. «Αντίπαλός» του ήταν ο Ούγγρος βουλευτής Ζολτ Νέμεθ, ο οποίος ανήκει στους ευρωπαίους συντηρητικούς και είναι κοντά στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως την υποψηφιότητά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στήριξαν οι Σοσιαλιστές, η Αριστερά, οι Φιλελεύθεροι ALDE, καθώς και μέρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This