Πόρισμα-παρωδία του ΚΚΕ για τα Τέμπη!

Καταλογίζει πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών των τελευταίων τριάντα ετών

Must Read

Ρεσιτάλ διάχυσης ευθυνών από το ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί συλλήβδην και αθρόως όλους τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών των τελευταίων τριάντα ετών για τα Τέμπη, προκειμένου επί της ουσίας να ξεπλύνει άπαντες!

Ο Περισσός υπήρξε το πρώτο κόμμα το οποίο κατέθεσε το πόρισμά του επί της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών τόσο στη Βουλή όσο και στη Δικαιοσύνη, ωστόσο οι θέσεις του αποτέλεσαν αρνητική έκπληξη για όλους, καθώς καταλογίζει ευθύνες -και πολιτικές αλλά και ποινικές- σε μια σειρά υπουργών του παρελθόντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΚΚΕ, προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της περιόδου 2009-2023 για το «κακουργηματικό αδίκημα της διά παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων και η βαριά σωματική βλάβη δεκάδων ακόμα ατόμων. Συγκεκριμένα, των υπουργών Δ. Ρέππα, Γ. Ραγκούση Μ. Βορίδη Κ. Χατζηδάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Σπίρτζη, Κ. Καραμανλή», σύμφωνα με τον Περισσό.

«Επιβεβαιώθηκαν τόσο οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες που διαχρονικά υπήρξαν για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο και την ασφάλειά του, αλλά προέκυψαν και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, εν προκειμένω διαχρονικά των υπουργών Μεταφορών αλλά και άλλων, οι οποίοι διά των ενεργειών ή των σημαντικών παραλείψεών τους υπονόμευσαν την ασφάλεια του σιδηροδρόμου» αναφέρει το ΚΚΕ στο επίμαχο πόρισμά του, προσθέτοντας πως την κύρια πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο και τα τεράστια κενά στα συστήματα ασφαλείας φέρουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, δηλαδή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μάλιστα συναντήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, προκειμένου να της επιδώσει το πόρισμα. Εξερχόμενος της εισαγγελίας, μάλιστα, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας πως «θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία σε αυτό το πόρισμα καταγεγραμμένα, τα οποία αποδεικνύουν, εκτός από πολιτικές, ποινικές κυρίως ευθύνες υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και άλλων προσώπων, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Και αυτά τα στοιχεία αφορούν και το πώς φτάσαμε στη μέρα της τραγωδίας των Τεμπών, να γίνει αυτή η σύγκρουση των δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές, αλλά και η έκρηξη και η απόπειρα σε συνέχεια της συγκάλυψης. Ολα αυτά τα καταθέσαμε και περιμένουμε από εκεί και πέρα την εξέλιξη του ζητήματος».

Σημειωτέον πως τα κόμματα έχουν διορία έως αύριο προκειμένου να καταθέσουν τις πορισματικές τους θέσεις, ενώ ακολούθως η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για τελευταία φορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This