Ο Γεραπετρίτης διαψεύδει το περιεχόμενο των συζητήσεων της Παπαδοπούλου στην Άγκυρα

Έπειτα από τις αποκαλύψεις και το ανελέητο σφυροκόπημα της εφημερίδας «Δημοκρατία», σέρνεται σε άτακτη υποχώρηση!

Must Read

Χρειάσθηκαν 4 μέρες για να διαψεύσει, έστω και τυπικά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι στις συναντήσεις με την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην Άγκυρα συζητήθηκαν θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου ο υπουργός Εξωτερικών αρχικά περιορίσθηκε να πει ότι «δεν συζητούνται και δεν θα μπορούσαν να συζητηθούν ζητήματα εθνικής κυριαρχίας» και ότι «σε αυτό περιλαμβάνονται και τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας».

«Δεν ακούω να διαψεύδετε αυτά που είπε ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ. Αυτό με ανησυχεί», τόνισε η Ρένα Δούρου και πρόσθεσε: «εμείς λέμε ότι σε μία σειρά ζητημάτων υπάρχει αφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό δεν είναι καινούργια εξέλιξη. Όπως δεν είναι καινούργια εξέλιξη να μαθαίνουμε από την Τουρκία τι συζητούμε. Υπάρχει κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά. Την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τα γνωστά, ότι θα μας ρίξει στη θάλασσα κλπ. Αυτό γίνεται γιατί έχουμε καλλιεργήσει στα διεθνή φόρα την εικόνα του δεδομένου συμμάχου».

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που να αναφέρεται σε κυριαρχία της Ελλάδος που να τίθεται υπό συζήτηση. Ούτε θα υπάρχει ποτέ. Αν θέλετε να καταθέσω και υπεύθυνη δήλωση», σχολίασε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για τις συζητήσεις με την Άγκυρα και ο υπουργός απάντησε: «έχετε παράπονο από την ενημέρωση που παρέχει το ΥΠΕΞ; Τότε θα μου επιτρέψετε να αναφέρω τι ενημερώσεις γίνονται στο κοινοβούλιο. Έχω δει τους αρχηγούς, έχω συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, έρχομαι εγώ προσωπικά στη Βουλή να απαντώ».

Δείτε επίσης:

Το όνειρο θερινής νυκτός του Γεραπετρίτη: Χτίζει… αμοιβαία ειλικρίνεια με την Τουρκία!

Σκάβουν τον τάφο της Ελλάδας στον «πολιτικό διάλογο» με την Άγκυρα: Συζητάνε για… μειονότητες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This