Στο Κάιρο ο Μητσοτάκης την Κυριακή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει πακέτο 7,4 δισ. ευρώ

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κυριακή την Αίγυπτο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας. Στο Κάιρο μεταβαίνουν, επίσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, και η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

Στόχος της επίσκεψης των Ευρωπαίων ηγετών είναι η έμπρακτη στήριξη στην Αίγυπτο για την αποσυμπίεση της χώρας από τις μεταναστευτικές ροές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει πακέτο 7,4 δισ. ευρώ για να στηρίξει την οικονομία της χώρας εν μέσω φόβων ότι οι συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας και το Σουδάν ενδέχεται να εντείνουν τα οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Στις 13:15 ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Αιγύπτιο πρόεδρο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των χωρών.

Στις 17:15 θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This