Hχησαν τα τύμπανα του πολέμου σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης θα δώσουν τη «μητέρα των μαχών» για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

Must Read

Οι «ροζ» και οι «πράσινοι» στρατοί βρίσκονται σε παράταξη μάχης, οι «λοχαγοί» της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη έτοιμοι για τη σύγκρουση, ενώ ο Στέφανος Κασσέλακης αντικριστά από τον Νίκο Ανδρουλάκη, έτοιμοι και οι δυο για το τελικό παράγγελμα που θα σημάνει την έναρξη των εχθροπραξιών. Αυτός ο «πόλεμος» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που θα κορυφωθεί το βράδυ των ευρωεκλογών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μητέρα των μαχών» για τον προοδευτικό κόσμο, καθώς η ζωή τού ενός περνάει μέσα από τον θάνατο του άλλου.

  • Από τον Κυριάκο Δημάγγελο

Αλλωστε, και οι δύο αρχηγοί γνωρίζουν πως είτε ο ένας εκ των δύο θα «θυσιαστεί» με στόχο αυτός που θα επιβιώσει να πάρει το χρίσμα της αντιπολίτευσης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε και οι δύο θα «αλληλοεξουδετερωθούν» στον βωμό της έλευσης ενός νέου προσώπου, που θα μπορέσει να ενώσει τον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς με φιλοδοξία να ανατρέψει την κυριαρχία του Μαξίμου στα πολιτικά πράγματα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στη μάχη των ευρωεκλογών με φτερά στα πόδια, καθώς τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιείται σε διψήφια ποσοστά και να περνάει εκ νέου στη δεύτερη θέση. Οσο μάλιστα η συνθήκη αυτή συνδυάζεται με τη σιγή των εσωκομματικών εχθροπραξιών, που διατηρείται μετά το συνέδριο-φιάσκο, τόσο στην Κουμουνδούρου γεμίζουν αισιοδοξία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης -που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει παραδοσιακό συριζαίο-, για να πετύχει αυτόν τον στόχο, είναι έτοιμος να χτυπήσει τόσο πάνω όσο όμως και κάτω από τη ζώνη.

Επίσημα, ο μεγάλος του στόχος θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολιτική του, όμως την ίδια στιγμή και σε κάθε ευκαιρία θα ανοίγει μέτωπα με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό το ιδιότυπο άλλωστε διμέτωπο εγκαινίασε και το απόγευμα της Τετάρτης, όταν παρουσιάζοντας το οικονομικό του πρόγραμμα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για θολή αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας το μάθημα των περσινών διπλών εκλογών, όπου ο Αλέξης Τσίπρας έτεινε χείρα φιλίας παίρνοντας τη διαρκή άρνηση της Χαριλάου Τρικούπη, είναι έτοιμος να «χτυπήσει» το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρόεδρό του.

Στη φαρέτρα του θα βάλει τη στάση του ΠΑΣΟΚ στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (ένας στους τρεις βουλευτές απείχε), τη στήριξη του κόμματος στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και τα μελανά σημεία της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης.

Από το οπλοστάσιο του Στέφανου Κασσελάκη δεν αποκλείεται να βγει μάλιστα και το ζήτημα των παρακολουθήσεων από Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Predator. Αλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει αιχμές κατά του κ. Ανδρουλάκη, αποκαλώντας τον πολιτικά εκβιαζόμενο.

Εν αντιθέσει με τον Στέφανο Κασσελάκη, που ήρθε με φόρα να τα σαρώσει όλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας πολιτικός των στέρεων -ακόμα κι αν χρειάζονται χρόνο- βημάτων.

Κοινώς, στη μάχη των ευρωεκλογών θα επιχειρήσει να αποφύγει μια ρητορική που μπορεί να τον οδηγήσει σε μία άνευ όρων σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν δεδομένο πως το κόμμα τους θα είναι αυτό που θα κόψει δεύτερο το νήμα των ευρωεκλογών, ενώ δεν είναι λίγες οι φωνές που βλέπουν το Μαξίμου πίσω από την καλλιέργεια του κλίματος αισιοδοξίας που διαμορφώνεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μητσοτάκης επέλεξε τον βολικό του αντίπαλο και κάνει τα πάντα για να έχει απέναντί του τον Στέφανο Κασσελάκη» ανέφερε στη «δημοκρατία» «πράσινος» βουλευτής και άνθρωπος που βρίσκεται στο περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν αναμένεται να αλλάξει για χάρη ενός εύκολου αλλά εφήμερου αποτελέσματος. Στη Χαρίλαου Τρικούπη έχουν αποφασίσει πως θα πορευτούν με άξονα τη θεσμική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με κομματική, πολιτική και ιδεολογική αυτοτέλεια, χωρίς όμως να αποκλείουν το σενάριο των κοινωνικών συνεργασιών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αφήσουν αναπάντητες τις κατηγορίες Κασσελάκη. Αλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ, έβγαιναν τα πιο σκληρά αντι-ΣΥΡΙΖΑ συναισθήματα που υπάρχουν ριζωμένα στη Χαριλάου Τρικούπη από την εποχή της κρίσης.

Μάχη σημείων και μάχη… προσώπων

Η μάχη των εκλογών θα κριθεί στο Κέντρο, υποστηρίζουν οι δημοσκόποι. Και αν ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να το έχει πιστέψει, δεν φαίνεται πως ισχύει το ίδιο για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ίδιος ποντάρει στην έλευση νέων ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται μεταξύ αντι-πολιτικής και lifestyle σε συνδυασμό με τους παραδοσιακούς αριστερούς που παραμένουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως άνθρωπος της πολιτικής και του κόμματος, θα επενδύσει στο προφίλ του σοβαρού και μετρημένου πολιτικού, που μπορεί να μη… σκίζει επικοινωνιακά, αλλά γνωρίζει πώς και τι θέλει να κάνει. Ποιο μοντέλο πολιτικής θα κερδίσει μένει να φανεί.

Οι μοναχικοί λύκοι που περιμένουν στη γωνία

Ανάμεσα στους στρατηγούς βρίσκονται αυτοί που ζητούν με κάθε τρόπο να υψωθεί λευκό πανί ανακωχής ανάμεσα στους δύο αρχηγούς, κάνοντας μάλιστα έκκληση να λάβουν πρωτοβουλίες για άμεση συμπόρευση των δύο χώρων. Σύμφωνα με τα στελέχη αυτά, που είναι πολλά και στις δύο πλευρές του ποταμού, ένας «εμφύλιος» μέσα στην προοδευτική παράταξη θα ενισχύσει μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα στελέχη αυτά, αντί να συνεχίζουν να κρατούν τη σημαία των κομμάτων τους, σε κάθε ευκαιρία τονίζουν πως η συμπόρευση είναι μονόδρομος για τη διατήρηση του προοδευτικού κόσμου απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που σαρώνει το πολιτικό σύστημα. Ανάμεσα σε αυτούς μάλιστα βρίσκονται και ορισμένοι δελφίνοι που καλοβλέπουν όχι μόνο τις προεδρικές καρέκλες, αλλά και την καρέκλα ενός μεγάλου συνασπισμού δυνάμεων, που θα μπορούσε να δώσει προοπτική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This