Αυξημένα τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης στη βόρεια Ελλάδα!

Ανοδική πορεία καταγράφει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου

Must Read

Σημαντικά αυξημένα είναι τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων εβδομάδων, τα οποία βρίσκουν την κεντροδεξιά παράταξη πολλαπλώς τραυματισμένη στις περιοχές αυτές μετά και την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δημοσκοπήσεις -φανερές και κρυφές- φέρνουν τη Ν.Δ. να φυλλορροεί σημαντικά στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ενώ εκεί η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ακόμη και τρίτη δύναμη. Οσο για το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, σε ορισμένες περιοχές καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Οσον αφορά την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η άνοδός της καταγράφεται και στις μεγάλες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, με τη μέτρηση της MRB για λογαριασμό του Open να εμφανίζει την Ελληνική Λύση τέταρτη, με 7,8%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην έρευνα της INTERVIEW, καθώς στην ερώτηση «αν είχαμε ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» η Ελληνική Λύση πετυχαίνει ποσοστό 10,2% και βρίσκεται πάνω από το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ποσοστά των δύο κομμάτων δεξιά της Δεξιάς είναι εξαιρετικά ανεβασμένα από τη… Λάρισα και πάνω.

Οι πολίτες δεν έχουν ξεχάσει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και, φυσικά, δεν περνούν απαρατήρητοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά το Μεταναστευτικό. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των Βορειοελλαδιτών στο νομοσχέδιο Σκέρτσου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε αυτόν τον «καμβά», αρκετοί παραδοσιακοί νεοδημοκράτες κάνουν στροφή, απομακρυνόμενοι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι τα δυο κόμματα, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ, κερδίζουν καθημερινά πόντους ως μία αξιόπιστη συντηρητική, εναλλακτική για αρκετούς δεξιούς ψηφοφόρους ή για νεοδημοκράτες που θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου τούς έχει λούσει κρύος ιδρώτας με τις κρυφές μετρήσεις του τελευταίου διαστήματος και γι’ αυτό το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μάχη των ενενήντα ημερών έως την ευρωκάλπη, το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί, περιλαμβάνει σχεδόν όλη τη βόρεια Ελλάδα. Εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά στα κεντρικά τόσο της Ηρώδου Αττικού όσο και της Πειραιώς πως όσο τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ ανεβαίνουν τόσο εκείνα της «γαλάζιας» παράταξης μειώνονται.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες όχι μόνο οι περιοδείες στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, προκειμένου να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας μετά τα πολλαπλά περιστατικά όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειωτέον πως την ίδια ώρα σταδιακά ανοδική είναι και η πορεία της Φωνής Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία από το 1%, πριν από δέκα ημέρες, πλέον ανιχνεύεται στο 1,7%. Αυτό που εκτιμούν στελέχη της Φωνής Λογικής είναι πως το κόμμα μπορεί να πάρει πάνω από 3% και να μπει, δηλαδή, στην Ευρωβουλή στις επερχόμενες κάλπες της 9ης Ιουνίου, εξηγώντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι αυτή η δυναμική όχι απλώς να διατηρηθεί, αλλά να βαίνει ολοένα αυξανόμενη.

Με βάση τα παραπάνω, η ανησυχία της κυβέρνησης για τις διαρροές στα δεξιά της είναι, αν μη τι άλλο, απόλυτα δικαιολογημένη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This