ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά για ομιλία Μ. Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Οι συγγενείς των θυμάτων θα βρουν δικαίωση»

«Να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών»

Must Read

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η σημερινή συγκλονιστική ομιλία της προέδρου του συλλόγου «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών στις αρμόδιες επιτροπές, κάτι το οποίο χαιρέτισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις τελευταίες εξελίξεις που συνδέονται με το έγκλημα στα Τέμπη, εξέφρασε την ικανοποίηση, αλλά και την ανακούφιση του για τη σημερινή ομόφωνη απόφαση της PETI, σύμφωνα με την οποία, η αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού θα απασχολήσει και τις αρμόδιες επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου, συγκεκριμένα την TRAN και την LIBE.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους συνεργάτες του, «οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση και θα τη βρουν, δυστυχώς όμως μακριά από τη χώρα τους».

Επιπλέον, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «η ταχύτητα με την οποία δοκίμασε να συγκαλύψει ένα έγκλημα, δημιούργησε την αίσθηση στα στελέχη της ότι θα τα καταφέρουν».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, «ξέχασαν ότι το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια αντοχή. Και τώρα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για αυτούς που εγκλημάτησαν και για αυτούς που δοκίμασαν να τους καλύψουν. Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο, το να την ακολουθήσεις δύσκολο. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εσάς, κύριε Μητσοτάκη…».

Νέα Αριστερά: Ενα ακόμα επεισόδιο διεθνούς απομόνωσης της κυβέρνησης της ΝΔ

Να έρθει όλη η αλήθεια στο φως και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες, ζητά από την πλευρά της η Νέα Αριστερά, με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Η συγκλονιστική ομιλία της κυρίας Καρυστιανού στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπύκνωσε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας: η συγκάλυψη δεν θα περάσει! Η απόφαση της Επιτροπής Αναφορών να συνεχίσει η διερεύνηση της υπόθεσης στις αρμόδιες επιτροπές συνιστά ένα ακόμα επεισόδιο διεθνούς απομόνωσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Να έρθει όλη η αλήθεια στο φως. Να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρεται συγκεκριμένα στην  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This