«Ναι» Κυριάκου στις διαγραφές των φοιτητών!

Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την ΠτΔ τάχθηκε ξανά υπέρ της διαγραφής εκείνων που προβαίνουν κατ' επανάληψη σε έκνομες πράξεις εντός των πανεπιστημίων και ζήτησε τη συνεργασία των πρυτανικών Αρχών, οι οποίες, όπως είπε, «πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Must Read

Υπέρ της διαγραφής φοιτητών που προχωρούν σε «έκνομες πράξεις εντός των πανεπιστημίων» τάχθηκε και χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ χαρακτήρισε τη διαγραφή μια πράξη «προφανή».

«Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ’ επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα» είπε ο Κ. Μητσοτάκης και ζήτησε τη συνεργασία των πρυτανικών Αρχών, οι οποίες όπως είπε «πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»!

«Καμιά ανοχή»

«Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν ανεκτές, η κυβέρνηση και η Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή για να αποδοθούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί, ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μη γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε τη συνεργασία των πρυτανικών Αρχών. Θα το πω όπως το αισθάνομαι: Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις και να μην προχωράει η διαγραφή τους».

Ομως, όσο κι αν η παραπάνω θέση του είναι προφανής και δικαιολογημένη, άλλο τόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι όσα είπε για την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι στο θέμα αυτό εμπαίζει τον ελληνικό λαό με ανέξοδες υποσχέσεις, καθώς έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει -και ενώ οι τιμές πραγματοποιούν προς τα πάνω το ένα ρεκόρ μετά το άλλο- πως «οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς σε καμιά περίπτωση να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και να πούμε ότι σταματούμε την προσπάθειά μας».

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Οι παρεμβάσεις που έγιναν από το ΥΠΑΝ έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα. Συμπεριλαμβάνω σε αυτά το βρεφικό γάλα, όπου πια οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%». Συνέχισε δε λέγοντας: «Οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι… Και το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι σαφές: Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών, γι’ αυτό και τα πρόστιμα που έχουν μπει είναι σημαντικά».

Από τη μεριά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έδειξε να συμφωνεί με την άποψη του πρωθυπουργού για τα πανεπιστήμια. «Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση των δικαιωμάτων από όλους όμως. Και πράγματι πρέπει να γίνονται πολλές φορές σταθμίσεις στο κατά πόσο η απόλαυση δικαιωμάτων από μια μερίδα συμπολιτών μας οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων για τους υπόλοιπους. Και εκεί νομίζω ότι είναι οι δύσκολες σταθμίσεις που πρέπει να κάνουν όλα τα αρμόδια όργανα και η Πολιτεία τελικά να εφαρμόζει τη νομιμότητα» είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This