Επαναφορά της 5ήμερης αποβολής στα σχολεία για περιστατικά bullying

Τη λειτουργία πλατφόρμας καταγγελιών προανήγγειλε ο Πιερρακάκης

Must Read

Τέλος στην ανομία που επικρατεί στα σχολεία μετά τα συνεχόμενα περιστατικά bullying επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, με επαναφορά της 5ήμερης αποβολής ως ποινής για πράξεις σχολικού εκφοβισμού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και στο ΑΠΘ, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: «Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε. Νομίζω πως είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η ελληνική κοινωνία και αυτό θα διαφυλάξει το ελληνικό πανεπιστήμιο απ’ όλους που το επιβουλεύονται».

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, που απασχολεί έντονα τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα, ο υπουργός είπε ότι ετοιμάζεται να λειτουργήσει μια πλατφόρμα καταγγελιών: «Σε ό,τι αφορά το bullying, βλέπουμε ότι σε όλη την Ευρώπη -αλλά και σε όλο τον δυτικό κόσμο συνολικά, θα έλεγα εγώ- το φαινόμενο εντείνεται. Γι’ αυτό τον λόγο η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει. Πολύ σύντομα θα έχουμε την πλατφόρμα αποτύπωσης περιστατικών, με επώνυμες καταγγελίες. Σε αυτή θα μπορεί ο γονιός και ο μαθητής από το γυμνάσιο και πάνω να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά και να διαχειρίζονται στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Η πρώτη διαχείριση του περιστατικού θα είναι εντός του σχολείου, αλλά για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν επιστημονικές επιτροπές».

Επίσης, ανέφερε ότι η λειτουργία της πλατφόρμας δεν αποτελεί γι’ αυτόν πολιτική πρόταση, αλλά δράση που θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες, όπως οι μέθοδοι πρόληψης και η επιβολή ποινών. «Θα υπάρξει και εθνικής κλίμακας καμπάνια και θα υπάρξει και μία αλλαγή στο πλαίσιο συνεπειών. Θα επανέλθει η 5ήμερη αποβολή για περιπτώσεις bullying στα σχολεία. Δεύτερη αλλαγή είναι ότι θα επανέλθει ο διαχωρισμός της απουσίας σε αδικαιολόγητη και δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τον θύτη, θα υπάρξει μια διευκόλυνση στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος», όπως δήλωσε, προαναγγέλλοντας αλλαγές και στον τρόπο διδασκαλίας: «Θα έρθουν μεγάλες αλλαγές γενικά στο σχολείο. Από τον Σεπτέμβριο θα δουν οι μαθητές μας αλλαγές σε πολλά μαθήματα. Μάλιστα, σε λίγες εβδομάδες αρχίζει η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία».

«Ανομία τέλος» και στα πανεπιστήμια

Φυσικά, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Παιδείας δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί και στα φαινόμενα ανομίας που επικρατούν στα πανεπιστήμια της χώρας, με καταλήψεις, προπηλακισμούς, αλλά και την πρόσφατη απόπειρα κουκουλοφόρων να μπουν με αλυσοπρίονο σε αίθουσα του ΑΠΘ, όπου υπάρχει ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας: «Είναι ένα περιστατικό που έγινε προ μηνών, δεν έγινε τις τελευταίες ημέρες. Υπάρχει ένας αντιδραστήρας για πειράματα υπό κρίσιμη κατάσταση, μη φανταστείτε ότι είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ή διαρροή ραδιενέργειας. Εγινε παραβίαση ενός λουκέτου από κάποιους πριν από λίγους μήνες, αλλά ο χώρος είναι πολύ καλά φυλασσόμενος με συναγερμούς».

Αναφορικά δε με την ανάγκη επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι πλέον είναι ζητούμενο της κοινωνίας η εφαρμογή του Νόμου. «Το κρίσιμο δεν είναι αν παρεμβαίνει η πανεπιστημιακή Αστυνομία ή η Αστυνομία, αλλά ότι βλέπουμε κάτι που δεν συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια, γιατί ήταν ταμπού. Και νομίζω αυτό ακριβώς είναι και που η κοινωνία ζητά, κι αυτό, εν τέλει, θα διαφυλάξει και το ελληνικό πανεπιστήμιο απ’ όλους αυτούς που επί τοις πράγμασι το επιβουλεύονται. Η Πολιτεία και η Αστυνομία παρεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει» δήλωσε.

  • Δείτε τις δηλώσεις Πιερρακάκη:




*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This