«Πλακώθηκαν» Βορίδης-Τζανακόπουλος για την αστυνομική βία

Must Read

Αιτία διαξιφισμών και σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Μάκη Βορίδη και Δημήτρη Τζανακόπουλου έγιναν τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας, που συνέβησαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πραγματικό όργιο καταστολής» τις δράσεις της ελληνικής αστυνομίας και «βασανιστήρια» τα όσα διαδραματίστηκαν εις βάρος πολιτών από τις δυνάμεις της το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η στρατηγική «ακραίας καταστολής» αποτελεί συνειδητή επιλογή της, που τορπιλίζει την πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας».

Δείτε επίσης: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ο… τρομοκράτης των τρομοκρατών και η κίνηση «ΜΑΤ» με τους αντιεξουσιαστές

«Δεν μπορούν με αυτά τα φαινόμενα βασανισμού να υπάρξουν οι στοιχειώδεις όροι συνεννόησης, σε μια περίοδο που είναι αναγκαίο να υπάρξουν αυτοί οι όροι λόγω της κλιμάκωσης που επιχειρεί η Άγκυρα. Τορπιλίζετε κύριοι της κυβέρνησης το πολιτικό κλίμα και είστε δύο φορά υπεύθυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε, επίσης, ότι το βίντεο που δείχνει την επέμβαση των ΜΑΤ την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «είναι ανατριχιαστικό», ενώ αποτελεί «αίσχος, αθλιότητα και παρανομία η δράση των δυνάμεων της αστυνομίας». «Με τη στενή έννοια του όρου αυτά που είδαμε είναι βασανιστήρια».

«Είστε σοβαροί; Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν να υπάρχει κοινοβουλευτικό κόμμα που υποστηρίζει αυτά τα πράγματα, επειδή υπήρξαν -αν υπήρχαν- έκνομα περιστατικά; Εσείς λέτε ότι γι’ αυτά τα περιστατικά δεν προσέρχεστε στο διάλογο, για να οικοδομηθεί στρατηγική ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Είστε για μια ακόμα φορά αποκαλυπτικός για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αντέδρασε ο Μάκης Βορίδης, αμφισβητώντας ακόμα και αυτό για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This