ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για το ξεγύμνωμα στα Εξάρχεια (video)

Must Read

Εντολή για τη διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου των καταγγελιών που έγιναν στα πλαίσια των επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έδωσε η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της, η ελληνική Αστυνομία δεχόμενη τις καταγγελίες για αστυνομική βία, σημείωσε πως θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα για την εξακρίβωση των ισχυρισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

Η τοποθέτηση του Χρυσοχοΐδη

Στο συμβάν τοποθετήθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέσω ανάρτησής του στο FaceBook, καθώς ο ίδιος βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Αμερικανικής Κυβερνήσεως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα– έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου.»

Τι δήλωσε η φωτογράφος

Για τη φωτογραφία που κατέκλυσε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τα επεισόδια στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μίλησε η Τατιάνα Μπόλαρη.

Το στιγμιότυπο που αποθανάτισε η φωτογράφος έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και καταγγελιών για την αστυνομική βία που επικράτησε στις εκδηλώσεις μνήμης της 6ης Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας με περισσότερες από 30 προσαγωγές

Η ίδια η Μπόλαρη σε δηλώσεις της σχετικά με τη φωτογραφία σημείωσε μεταξύ άλλων: «Όταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου, ανατρίχιασα. Επειδή φορούσα την μάσκα και το κράνος την ώρα που έριχνα τα «κλικ» δεν καταλάβαινα ότι τον είχαν ξεγυμνώσει ή ότι του τράβαγαν τα εσώρουχα. Το είδα όταν στάθηκα σε μια γωνία και έβγαλα την μάσκα για να δω τι έχω τραβήξει.

Το παιδί να φωνάζει: «Αφήστε με δεν έχω κάνει τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα»

Πέσαμε κι οι φωτορεπόρτερ γύρω να απαθανατίσουμε το γεγονός αλλά άρχισαν να μας απωθούν οι αστυνομικοί με τις ασπίδες και να μας λένε «μην τραβάτε- φύγετε».

Σε τοποθέτησή τους οι αντιεξουσιαστές καταγγέλουν την αστυνομία για άκρατη βία και προχωρούν σε καταγγελίες για τον ξυλοδαρμό του νεαρού διαδηλωτή από ομάδα των ΜΑΤ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This