Εθνική μειοδοσία τυχόν διμερής αμυντική συμφωνία με την Ουκρανία!

Ο Ζελένσκι όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει την τουρκική εισβολή, κατοχή και εθνοκάθαρση της Κύπρου, αλλά, αντιθέτως, έχει ήδη υπογράψει αμυντική συμφωνία με την Τουρκία

Must Read

Ο Ζελένσκι με μήνυμα του καλεί τον Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και να υπογράψει διμερή αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας!

Εάν ο Μητσοτάκης τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο, τότε θα έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή της εθνικής μειοδοσίας. Ο λόγος είναι ότι ο Ζελένσκι, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει την τουρκική εισβολή, κατοχή και εθνοκάθαρση της Κύπρου, αλλά αντίθετα έχει ήδη υπογράψει αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, προκειμένου να κατασκευάζει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ουκρανικό έδαφος. Ενώ έχει δώσει λύσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία με κινητήρες, καθώς και ένα πλέγμα ενεργειών που συνιστά εχθρική ενέργεια κατά της πατρίδας μας.

Για να μην θυμηθούμε τις ανθελληνικές ενέργειες της κυβέρνησης Ζελένσκι, πριν ακόμα ξεσπάσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, καθώς και την στοχοποίηση της ελληνικής εθνικής κοινότητας της Μαριούπολης και των γύρω περιοχών από τους νεοναζί Ουκρανούς.

Το μήνυμα που ανάρτησε πριν από λίγο ο Ζελένσκι στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα X αναφέρει τα εξής:

«Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας. Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης προστασίας του ουρανού μας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, απτόητος, σε ανάρτησή του έσπευσε να κάνει λόγο για «επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας» στην Ουκρανία. «Μίλησα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τις σημερινές συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Η επίσκεψή μου στην Οδησσό μου κατέδειξε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη να εντείνουμε τη βοήθειά μας. Χαίρομαι που βλέπω την Ουκρανία να σημειώνει σταθερή πρόοδο προς την ένταξή της στην Ε.Ε.», αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός φανέρωσε τα πλάνα του, αναφέροντας τα εξής: «Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια παραμένει ενωμένη στην υποστήριξη την οποία παρέχει στην Ουκρανία, προκειμένου να μπορέσει να αμυνθεί απέναντι στην απροκάλυπτη ρωσική εισβολή. Τα ζητήματα, όμως, αυτά έχουν επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τον τρόπο με τον οποίον η Ευρώπη θα μπορέσει να κατοχυρώσει στην πράξη τη στρατηγική της αυτονομία. Αυτό σημαίνει εκ των πραγμάτων περισσότερες επενδύσεις σε εξοπλισμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά δεν γίνονται από κάποιον δικτάτορα ή ‘ελέω θεού’ μονάρχη, αλλά με την φανατισμένη ψήφο εκατομμυρίων Ελλήνων. Και ο βασικός κορμός αυτών των ψηφοφόρων είναι οι ‘δεξιοί’, που ψήφισαν εις διπλούν εθνική προδοσία, τάχα μου για να διώξουν τον Τσίπρα και τον Καμμένο.

    Για να θυμόμαστε ότι αυτή η προδοσία έχει ονοματεπώνυμα.

  2. Αισθάνονται τόσο σίγουροι για το μέλλον τους, που είναι έτοιμοι να κάνουν και τέτοιο βήμα ή νομίζουν ότι όλα αυτά ξεπλένονται με μία “συγνώμη”;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This