Τα έσπασαν τα συνεταιράκια Μαρινάκης και Μητσοτάκης

Με ανέκδοτο μοιάζουν οι καταγγελίες υπουργών κατά του ομίλου που τους στήριζε «τυφλά» και προέβαλλε ως θετικές ακόμα και τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές

Must Read

Σε κατάσταση παράκρουσης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σαν να απευθύνεται σε αμνήμονες, αλλοιώνει πλήρως την πραγματικότητα και καταγγέλλει τις τελευταίες ημέρες ότι υπονομεύεται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που τάχα επιδιώκουν την πτώση της κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας, τα οποία όμως δεν τόλμησαν ούτε χθες να κατονομάσουν ευθέως.

Αφορμή είναι οι αποκαλύψεις-σοκ για τις προσπάθειες συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών στο έγκλημα των Τεμπών, με το «μοντάρισμα» των συνομιλιών του σταθμάρχη εκείνο το μοιραίο βράδυ, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή από την εφημερίδα «Το Βήμα» του ομίλου Alter Ego του Β. Μαρινάκη. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι «εδώ γελάνε…», αφού αυτή η καταγγελία μοιάζει με ανέκδοτο, καθώς αναφέρεται στα ίδια συμφέροντα που προσκυνά επί πέντε χρόνια κι αυτά με τη σειρά τους τη στηρίζουν με κάθε κόστος προβάλλοντας ως θετικές ακόμα και τις πιο αντιλαϊκές επιλογές της, εξαφανίζοντας κάθε αντίθετη φωνής κριτικής.

Αποκαλυπτικό ως προς αυτή τη στήριξη που παρέχει ο όμιλος Μαρινάκη στον κ. Μητσοτάκη ήταν χθες το υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη, Αντώνης Καρακούσης. Έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, αντιδρώντας στις επιθέσεις που δέχεται ο όμιλος από κορυφαίους υπουργούς, έπειτα από την αποκάλυψη για το μοντάρισμα των συνομιλιών τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών: «Οι πανομοιότυπες δηλώσεις υπουργών κατά οικονομικών συμφερόντων, που υποτίθεται θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, προκαλούν τους πάντες. Αχάριστοι και αμετροεπείς, χωρίς αίσθηση του μέτρου. Επί πέντε χρόνια απόλαυσαν πρωτοφανή υποστήριξη και προβολή, και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν».

Με την καθοδήγηση του πρωθυπουργού χθες το «παραμύθι» των συμφερόντων το είπαν αρκετοί υπουργοί, κανείς όμως δεν τόλμησε να τα κατονομάσει. Θα περιμένουμε να το κάνει ο πρωθυπουργός στη Βουλή και να εξηγήσει στον ελληνικό λαό για ποιο λόγο άραγε αυτοί που τον στήριζαν με νύχια και με δόντια από το 2016 και μετά θέλουν τώρα την πτώση του.

«Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Κάποιοι παρουσιάζουν μια εικόνα που είναι εύκολο να γίνει αποδεκτή, επειδή υπάρχει οργή στην κοινωνία. Το “Βήμα” προσπαθεί με έναν παραπλανητικό τίτλο να θέσει εν αμφιβόλω την υπόθεση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ισχυρά συμφέροντα θέλουν ανίσχυρες κυβερνήσεις. Είναι μια συγκεκριμένη εφημερίδα». Ακολούθως επιχείρησε να συνδέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, που έκανε την πρόταση δυσπιστίας, με αυτά τα (ανώνυμα) συμφέροντα. «Ολα αυτά ταυτίζονται με τον κ. Ανδρουλάκη. Καλοδεχούμενη η πρόταση».

Στο ίδιο πνεύμα και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης: «Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό “πατούν πάνω σε πτώματα” για να ρίξουν την κυβέρνηση. Εχει έρθει η ώρα στη Βουλή να ακουστούν όλες οι αλήθειες και φυσικά και τα ονοματεπώνυμα. Θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός της χώρας». Επίσης και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφού ο Μαρινάκης κράτησε την αναπνοή του ,πήγε ο Μπρατάκος με τον Παπασταύρου στο σπίτι του και του είπαν να μην ανησυχεί ,πήρε ο άνθρωπος ανάσα

  2. Ελπίζω να είναι ειρωνικό αυτό που γράφεις.
    Αν δεν είναι, ρίξε έναν κουβά νερό στο προσωπό σου.

  3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει πάνω από όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες και κανέναν επιχειρηματία. Δεν είναι σαν τον καραγκιόζη της αριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα που έμενε σε βίλες και σε κότερα φίλων του εφοπλιστών που του ανταπέδιδαν τα όσα έκανε για αυτούς.

    • Πλάκα μας κάνεις, έτσι; Αστειεύεσαι, σωστά;
      Αν όχι, κάνε στην μπάντα να δούμε λίγο φως γιατί καιρό μας έχετε σκοτεινιάσει τις ζωές με τη βλακεία σας.Και εσύ και οι ομοϊδεατες σου…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This