Αίσχος Φλωρίδη: «”Για τα μπάζα” όσοι μιλούν για το μπάζωμα! Όμως το ερευνά η Δικαιοσύνη!»

Must Read

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «άδειασε» την Δικαιοσύνη και τον εφέτη ανακριτή που ερευνά το μπάζωμα στα Τέμπη!

Και το έκανε μέσα στη Βουλή σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη την οποία μετά έψαχνε τρόπο να την πάρει πίσω!

«Όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν αυτό το θόλο πράγμα για τα μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης ενώ νωρίτερα ειρωνευόταν «μπαζώθηκε λέει ο χώρος, για φαντάσου. Ω! Τι χώματα είναι αυτά;».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μπάζωμα έγινε για να περάσουν τα βαρέα οχήματα πάνω από τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου χωρίς να υποστεί καθίζηση το έδαφος και ότι στο χώρο ήταν συνεργεία της ΔΕΣΦΑ που έλεγαν που να μπουν τα «χαλίκια», όπως επαναλάμβανε.

Μαμουλάκης: «Τι ψέμα! Πάρ’ το πίσω»

Τον ισχυρισμό Φλωρίδη ανέτρεψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

«Σας άκουσα να αναφέρεστε στα θέματα μπαζώσεων και εκσκαφών. Δεν ξέρω αν έχετε πάει στον τόπο του εγκλήματος, στο σημείο μηδέν, γιατί προφανώς από τα λεγόμενά σας δείχνετε τελείως άσχετος με το αντικείμενο. Σας μιλώ ως τομεάρχης υποδομών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως πολιτικός μηχανικός και το κυριότερο ως αυτόπτης μάρτυρας. Επισκέφτηκα τον τόπο του εγκλήματος για να ξέρω ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει», του είπε και επεσήμανε: «Πρώτον, δεν έγινε μπάζωμα μόνο, καταρχάς έγινε προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο 24ωρο, το λένε οι πραγματογνώμονες. Δεύτερον, τα προϊόντα εκσκαφής τα οποία μετακινήθηκαν με την απευθείας ανάθεση των 647.000 ευρώ, τοποθετήθηκαν σε σημείο μη εγκεκριμένο από τις αρχές. Τρίτον, η επίχωση (μπάζωμα κοινώς) που επήλθε, δεν επήλθε μόνο με γαιώδες έδαφος, δεν επήλθε μόνο με σκίρα αλλά και με προσμίξεις ώστε να σταθεροποιηθεί τάχα το έδαφος».

«Τι μεγάλο ψέμα αυτό με τον αγωγό φυσικού αερίου. Το επιστρατεύσατε οψίμως ως επιχείρημα. Ψέμα γιατί προφανώς ξέρετε από το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ ότι κανένα δίκτυο φυσικού αγωγού δεν περνάει κάτω από τον αγροτικό δρόμο, ο οποίος ήταν το σημείο που ορίσθηκε από το συντονιστικό για να φτάσουν στο σημείο μηδέν. Ψέμα λοιπόν αυτό και πρέπει άμεσα να το ανακαλέσετε! Άλλωστε τα σχέδια των δικτύων υπάρχουν και σε πείσμα πολλών, δείχνουν την αλήθεια. Πληροφοριακά να πούμε ότι είναι κάτω από τις γραμμές του τρένου και της εθνικής οδού που παραπλεύρως, εν επαφή περνά. Πραγματικά μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ο τρόπος και το ύφος με το οποίο τοποθετείστε όσον αφορά τα περί μπάζων κ.λπ., νομίζω δε ότι ήταν μία οφειλόμενη απάντηση στον όψιμο και νεοσύλλεκτο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κατέληξε ο Χ. Μαμουλάκης.

Ο Γ. Φλωρίδης προσπάθησε να μαζέψει την γκάφα του λέγοντας ότι «πρέπει να προστατευτεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης και θα συνεχίσουμε ως το τέλος ώστε η ανάκριση να περατωθεί χωρίς κανένα ερωτηματικό», είπε. «Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνωμόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά. Στην υπόθεση μετέχουν 100 δικηγόροι και κανείς δεν διαμαρτύρεται πως η Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Αν διαπίστωναν κενά δεν θα αντιδρούσαν; Το μήνυμα είναι πως ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, χρειάζεται μια ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς».

Δείτε επίσης:

Συμφωνία με το Μαξίμου έκανε ο Καραμανλής για την ομιλία του στην Βουλή

Τέμπη: Εμπλέκουν τον «τυχαίο επιβάτη» στο μοντάρισμα των συνομιλιών!

Ο (πρώην Σπαρτιάτης βουλευτής) Κατσιβαρδάς στηρίζει τη ΝΔ για τα Τέμπη!

Εξώδικο των μηχανοδηγών στην διοίκηση του ΟΣΕ για τις μονταρισμένες συνομιλίες στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This