Διαφήμιση της… ελληνοτουρκικής φιλίας για την 25η Μαρτίου από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα!

«Τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών»

Must Read

Σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει επιστρέψει στις προκλήσεις και ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει τα… φιλελληνικά του αισθήματα, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης, βρήκε ευκαιρία να διαφημίσει την ελληνοτουρκική φιλία.

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου με δεξίωση που παρέθεσε ο Έλληνας πρέσβης.

Στην ομιλία του ανέφερε πως «οι διμερείς μας σχέσεις έχουν γνωρίσει διακυμάνσεις. Κατά καιρούς απειλήθηκαν μάλιστα με επικίνδυνο τρόπο και μαζί τους η ασφάλεια και η ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό που οι δύο χώρες αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια νέα πορεία».

Και συνέχισε αναφέροντας το νέο καθεστώς που αποφάσισε η κυβέρνηση με τη βίζα σε Τούρκους πολίτες: «Απτή απόδειξη αυτού είναι ότι μετά από διαβουλεύσεις και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει μια διαδικασία fast track για τους Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους που θέλουν να επισκεφθούν 10 από τα νησιά μας με απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Τουρκία, για επτά ημέρες».

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «τα ελληνικά νησιά αποτελούν γέφυρα επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών»! Αυτά τα νησιά που βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της Άγκυρας και του σουλτάνου!

Επανέλαβε ακόμη ότι η Ελλάδα «υποστηρίζει σταθερά τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ώστε η νέα γενιά της Τουρκίας, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, οι φοιτητές να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με την Ευρώπη».

Στη δεξίωση την τουρκική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εμπορίου Μουσταφά Τουζτζού, με τα τουρκικά Μέσα να αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του Έλληνα πρέσβη για τους ευνόητους λόγους.

Η αγγλόγλωσση Daily Sabah έγραψε «Πρέσβης: Μόνο μαζί μπορούν η Τουρκία και η Ελλάδα να στηρίξουν την ειρήνη και την ευημερία. Ο κ. Μπιζάκης επανέλαβε ότι η Διακήρυξη των Αθηνών υπεγράφη τον Δεκέμβριο 100 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης»!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση της υποστήριξης της Ελλάδας για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

Η δε Milliyet έγραψε για τον Έλληνα πρέσβη πως επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι επωφελής τόσο για την ελληνική όσο και για την τουρκική πλευρά, αναφέροντας και τη δήλωση του Τούρκου υφυπουργού, Μουσταφά Τουζτζού, ότι «οι επισκέψεις θα βοηθήσουν στην εδραίωση ενός ισχυρότερου δεσμού μεταξύ των χωρών μας και θα δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε κάθε τομέα».

*Πηγή φωτό: ertnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This