Πρέσινγκ διαρκείας για το έγκλημα στα Τέμπη

Τα κόμματα εμφανίζονται αποφασισμένα να μην αφήσουν το παραμικρό να πέσει κάτω, επιμένοντας να ζητούν απαντήσεις

Must Read

Ολοένα και εντείνεται το πρέσινγκ της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση με φόντο την τραγωδία των Τεμπών, με τα κόμματα να εμφανίζονται αποφασισμένα μην αφήσουν το παραμικρό να πέσει κάτω, επιμένοντας να ζητούν απαντήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην καταθέσει επισήμως το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής εάν η Νέα Δημοκρατία δεν ανάψει το πράσινο φως, ώστε η πρόταση να περάσει από την Ολομέλεια και να συσταθεί πράγματι η επιτροπή. «Σας καταθέσαμε πρόταση για προανακριτική, θα την δεχθείτε; Θα ανοίξετε την πόρτα ώστε να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός στη Δικαιοσύνη ή θα τον καλύπτετε;» διερωτήθηκε από βήματος της Ολομέλειας ο Σωκράτης Φάμελλος, επιτιθέμενος με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, επιμένοντας να καταγγέλλει συγκάλυψη.

Από τη Ν.Δ. μιλούν για μπρος πίσω του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στην Κουμουνδούρου εξηγούν πως εάν η πρόταση αυτή δεν περάσει από την Ολομέλεια, τότε ο Κώστας Καραμανλής θα  αμνηστευθεί. Κατηγόρησε, μάλιστα, τη Ν.Δ. ότι έχει κομματικά κίνητρα πίσω από την υπόθεση και πως η κοινωνία δεν έμαθε τίποτα ούτε για το μπάζωμα ούτε για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας ούτε για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών. «Κάθε μέρα προκύπτει ότι πήγαν στον επιχειρηματία με εντολή Μαξίμου και είτε γιατί αποκαλύφθηκε το ραντεβού είτε γιατί δεν πέτυχε θυσιάστηκαν. Πόσες παραιτήσεις θα γίνουν για να καλυφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παράκεντρο, αλλά ένα κέντρο εξουσίας ισχυρότατο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην Ολομέλεια, όπου συζητούνταν το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τη φορολογία των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, στη σκιά της πολιτικής αντιπαράθεσης για τα Τέμπη, παρενέβη και ο Νίκος Ανδρουλάκης, στέλνοντας το μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα προκειμένου να μάθει ποιοι είναι οι «διεφθαρμένοι» που χάλκευσαν τα ηχητικά των Τεμπών. «Είμαι σίγουρος ότι ο πυρήνας της λειτουργίας αυτού του συστήματος, που είχε την ώρα της τραγωδίας των Τεμπών το πολιτικό κόστος στο μυαλό του, είναι στο Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε, ενώ επιτέθηκε στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για όσα του καταλόγισε περί απόπειρας παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. «Μας κατηγόρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης ότι παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη επειδή ασκήσαμε το δικαίωμά μας και καταθέσαμε μια αναφορά στον Αρειο Πάγο. Πώς επηρεάζουμε τη Δικαιοσύνη ασκώντας τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας πως την προηγούμενη εβδομάδα «βάφτισαν ως προϊόν διαπλοκής το συνταγματικό μας δικαίωμα για πρόταση δυσπιστίας».

Κατά Φλωρίδη

Ο ίδιος επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, σχολιάζοντας πως «θα σας πούμε και ευχαριστώ που ο ανακριτής έχει το σωστό υλικό; Αντί να ζητήσετε να ασκηθούν διώξεις, για να βρεθεί ο αδίστακτος που χάλκευσε το υλικό; Τέτοια απανθρωπιά και ασέβεια;» Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε έκπληκτος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς, όπως είπε, δεν είχε την ίδια στάση στο Μάτι. «Δεν βάζουμε στο ζύγι τις τραγωδίες, το Μάτι και τα Τέμπη, εμείς θέλουμε Δικαιοσύνη» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «δεν την ενδιέφερε η ασφάλεια μετακίνησης των πολιτών, αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών και ολιγαρχών». Η Νέα Δημοκρατία «είναι περίγελος της Ευρώπης» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αφορμή, η αναφορά που κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να του καταλογίζει τυμβωρυχία και απόπειρα σκύλευσης της τραγωδίας. Στην κυβέρνηση επιτέθηκε με οξύτητα και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την για συγκάλυψη. «Στα Τέμπη συγκρούστηκαν τα ψέματα με την αλήθεια. Συγκρούστηκε η υποκρισία με την επίπλαστη πραγματικότητα. Κύριε Μητσοτάκη, δεν έχετε το δικαίωμα να καλύπτετε άλλο την αλήθεια» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This