Κανένας από όσους απολογήθηκαν για την περιβόητη σύμβαση 717 δεν έχει καταβάλει την υψηλή εγγύηση!

Αιχμές συνηγόρου κατηγορουμένης προς την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Must Read

Αδυναμία να καταβάλλουν τις υψηλές εγγυήσεις που τους επιβλήθηκαν μετά τις απολογίες τους για την περιβόητη σύμβαση 717, η οποία αφορά τη σηματοδότηση και την τηλεδιοικηση του σιδηροδρομικού δικτύου και συνδέεται με την τραγωδία στα Τέμπη, δηλώνουν οι κατηγορούμενοι που έχουν δώσει έως σήμερα εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή στην Ελληνίδα Ευρωπαία ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Αυτό έκανε γνωστό χθες ο Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος κατηγορουμένης η οποία μετά την απολογία της στην κ. Σαλάππα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 600.000 ευρώ!

Πρόκειται συνολικά για πέντε κατηγορουμένους, στην πλειονότητά τους από την πλευρά του ΕΡΓΟΣΕ, οι οποίοι έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις. Οι πέντε κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με την επιβολή όμως εγγυήσεων- μαμούθ, που κυμαίνονται από 500.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ! Χθες έως αργά το βράδυ απολογούνταν ακόμη δύο κατηγορούμενοι ενώπιον της κ. Σαλάππα. Τελικά ο ένας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ και ο άλλος με εγγύηση 10.000 ευρώ.

Οπως τόνισε ο κ. Κονταξής, το ποσό της εγγυοδοσίας ύψους 600.000 ευρώ που επιβλήθηκε στη δική του εντολέα είναι δυσθεώρητο και αδύνατο να καταβληθεί από την κατηγορουμένη. Το ίδιο συμβαίνει, όπως ανέφερε ο συνήγορος, και με τους άλλους κατηγορουμένους, οι οποίοι επίσης αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρήματα της εγγυοδοσίας. Πλέον, αυτό που μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι να υποβάλουν στην ανακρίτρια αίτημα για εξαφάνιση ή μείωση της εγγυοδοσίας και αν αυτό απορριφθεί, να προσφύγουν στη συνέχεια στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Αιχμές για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Αναφερόμενος γενικότερα στην υπόθεση της σύμβασης, ο κ. Κονταξής άφησε όμως αιχμές και για τον τρόπο που η ευρωπαϊκή εισαγγελία χειρίστηκε την υπόθεση. «Η Ελληνική Δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών, παρά τα όποια προβλήματά της, κινήθηκε ταχύτατα, διακριτικά και αποτελεσματικά» ανέφερε σε δήλωσή του ο συνήγορος, για να προσθέσει: «Δεν ισχύει το αυτό για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία, κατά την άποψή μας, στην ουσία ασκεί πολιτική, με εργαλειοποίηση του νόμου, θέση για την οποία θα λάβει σύντομα όλες τις νόμιμες απαντήσεις ενώπιον πάσης αρμόδιας Αρχής, του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου».

Παράλληλα, ο κ. Κονταξής κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο για διάδοση ψευδών και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων της δικογραφίας για τη σύμβαση 717. Μάλιστα, ο συνήγορος έκανε γνωστό ότι σε βάρος του κ. Βελόπουλου έχει κατατεθεί αγωγή για προσβολή προσωπικότητας αλλά και αγωγή για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από δημόσιο λειτουργό. «Ανάλογες αγωγές αλλά και εγκλήσεις θα υποστεί, άμεσα, όποιος διαρρέει και διαστρέφει τμήματα της δικογραφίας, όποιος προσδοκά πολιτικά ή άλλου είδους οφέλη και παρεμβαίνει αθέμιτα στο έργο της Δικαιοσύνης και εκβιάζει δικαστικές κρίσεις» τόνισε ακόμη ο συνήγορος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This