ΝΑΤΟ: Στις Βρυξέλλες για το Ουκρανικό (πάλι) ο Γεραπετρίτης!

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στην Κύπρο

Must Read

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Κύπρο, σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να βρεθεί στις Βρυξέλλες με στόχο να συμμετάσχει στη διήμερη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης ακόμα μία φορά αναμένεται να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ασφάλεια στη Νότια Γειτονία εν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον στις 9-11 Ιουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Αντονι Μπλίνκεν με αφορμή την 75η επέτειο ίδρυσης του ΝΑΤΟ.

Ειδική τελετή

Οι συναντήσεις του υπουργού θα συνεχιστούν και αύριο, όταν ο υπουργός Εξωτερικών θα παρευρεθεί σε ειδική τελετή για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, ενώ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Ο υπουργός Εξωτερικών, τέλος, θα παραστεί στη Συνεδρίαση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τους εταίρους του Ινδο-Ειρηνικού, ήτοι Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Νέας Ζηλανδίας και Νότιας Κορέας, παρουσία και του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ. Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στην Κύπρο, όπου συναντήθηκε τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο. Κύριο ζήτημα των συζητήσεων αποτέλεσαν, όπως ήταν λογικό, οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά το «χαστούκι» που δέχθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Σαφώς η συζήτηση των εξελίξεων αυτών θα συνδεθεί και με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ένα σενάριο ιδιαίτερα αισιόδοξο, δεδομένου μάλιστα ότι στην προεκλογική περίοδο στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε ότι το Κυπριακό είναι στην εθνικιστική του ατζέντα. Την ίδια στιγμή στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί και η εν εξελίξει επιχείρηση «Αμάλθεια», η πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο μεταφοράς βοήθειας από τα λιμάνια της Κύπρου στη Γάζα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This