Γυναίκες υπουργούς έστειλε το Μαξίμου για να απορρίψουν την πρόταση για την γυναικοκτονία

Κόντρα Ζαχαράκη - Ξανθόπουλου

Must Read

Μέσα σε 5 λεπτά, 2 γυναίκες υπουργοί της ΝΔ απέρριψαν την Τετάρτη στην Βουλή τις τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς να ενταχθεί στο Ποινικό Δίκαιο ο όρος γυναικοκτονία. Η υπουργός Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, και η υφυπουργός της, Μαρία Κεφάλα, (η οποία έμεινε σιωπηλή, επειδή είχε έρθει στην Ολομέλεια μόνο για συμπαράσταση!) ανέλαβαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

«Να απέχουμε από δημιουργία εντυπώσεων ή από τα τεχνάσματα μιας μικροπολιτικής διαχείρισης» είπε η υπουργός την ίδια στιγμή που αναγνώριζε ότι «έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλλουμε στο να επιχειρήσουμε να διαχωρίσουμε την αξία της ζωής ή την απαξία της πράξης σε σχέση και με βάση το φύλο».

«Η τροπολογία, η οποία κατατίθεται πολλές φορές, ίσως θα εξυπηρετούσε λόγους επικοινωνίας και όχι λόγους ουσίας» ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι «οι δράστες εγκλημάτων σαν κι αυτά, τα οποία συζητάμε σήμερα, τιμωρούνται και θα τιμωρούνται με την ισόβια κάθειρξη. Πρόκειται για την επιφύλαξη της βαρύτερης των ποινών και αυτό θέλουμε όλες και όλοι και αυτό πρέπει να επιτευχθεί και αυτό επιτυγχάνεται».

«Έχουμε πλήρη κάλυψη όλων των ρυθμίσεων και των διατάξεων και, βέβαια, συμμόρφωση και με την Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως» ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη και συνέχισε:

«Επαναλαμβάνω ότι η κατάσταση με τις γυναικοκτονίες στη χώρα αποτελεί και αποτελεί αν θέλετε κι ένα λόγο για μια ριζική αντιμετώπιση ουσιαστική, βαθιά και όχι μόνο νομική και σίγουρα όχι με συμβολικές διατάξεις ένα κατ’ εξοχήν κανονιστικό κείμενο, όπως είναι ο Ποινικός Κώδικας. Άρα, το Ποινικό Δίκαιο δεν μπορεί να διαπνέεται από διατάξεις -και νομίζω οι νομικοί του χώρου μάλλον το εισπράττουν και το υιοθετούν αυτό- χωρίς κανένα έννομο δικονομικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει ούτως ή άλλως κάποιος χώρος για κάποιο συμβολισμό, αλλά κυρίως για ουσία».

«Δεν δημιουργούμε ξεχωριστό αδίκημα. Εφόσον έχει τα έμφυλα χαρακτηριστικά που προσδιορίζονται στην τροπολογία μας, αυτό άνευ άλλου, καθιστά την πράξη της δολοφονίας της γυναίκας γυναικοκτονία» αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

«Οι δολοφονίες γυναικών με έμφυλα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την τροπολογία, θα πρέπει να μνημονεύονται στο σκεπτικό της απόφασης. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα συγκεκριμένα εγκλήματα πρέπει να έχουν μια άλλη αντιμετώπιση στο κοινωνικό και ποινικό επίπεδο. Όχι τυποποιώντας άλλης μορφής έγκλημα, αλλά κάνοντας ορατή αυτή την έμφυλη διάσταση» τόνισε και πρόσθεσε:

«Έχετε σθεναρές αντιρρήσεις. Θα έρθει η στιγμή που όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτό το έγκλημα έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Γυναίκες, δολοφονούνται γιατί κάποιοι τις θεωρούν περιουσιακό τους στοιχείο και η κοινωνία θα προσδιορίσει με αυτό το τρόπο το συγκεκριμένο έγκλημα».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΔΕΝ υπάρχει γυναικοκτονία. Υπάρχει μήπως και ανδροκτονία? Ανθρωποκτονία λέγεται. Είτε άνδρα, είτε γυναίκα σκοτώνουν, είναι φόνος ανθρώπου. Έλεος πια αγράμματα δημοσιογραφάκια…

  2. Με τον αριστερίστικο όρο “Γυναικοκτονίες” δεν λύνονται τα προβλήματα. Να σταματήσουν τα αριστερά επικοινωνιακά κόλπα. Έχουμε δει ότι σε περιπτώσεις δολοφονιών γυναικών που οι δράστες ήταν αλλοδαποί λαθρομετανάστες, η βρόμικη Ελληνική αριστερά κατάπιε την γλώσσα της. Μπράβο Σοφία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This