Σύγχυση στη ΝΔ: Δεν ξέρουν ότι η προσφυγή Ανδρουλάκη εμπίπτει στο παλαιό καθεστώς! Καυγάς Τσιάρα – Ανδρουλάκη – Παππά στη Βουλή

Must Read

Σε σύγχυση και πανικό το Μαξίμου ελπίζει ότι η ΑΔΑΕ (της οποίας έχει αλλάξει την σύνθεση) θα προστατέψει την κυβέρνηση από τη δημοσιοποίηση των παρακολουθήσεων. Τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης πάει στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του.

Κυβερνητικές πηγές μετά την απόφαση – κόλαφος του ΣτΕ που έβγαλε αντισυνταγματική την ρύθμιση Τσιάρα του 2021, που απαγόρευε την ενημέρωση των παρακολουθούμενων, λένε ότι το 2022 υπήρξε νέα ρύθμιση που ορίζει ότι ο παρακολουθούμενος εξετάζεται από τριμελή επιτροπή και ενημερώνεται μετά από 3 χρόνια. Όμως δεν γνωρίζουν ότι ο Ν. Ανδρουλάκης εμπίπτει στο καθεστώς του 2021 που κρίθηκε αντισυνταγματικό, και όχι του 2022. Μάλιστα παραγνωρίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ σαφέστατα αναφέρει ότι ο νόμος του 22 δεν μπορεί να εφαρμοστεί επί εκκρεμουσών υποθέσεων όπως ήταν αυτή του Ν. Ανδρουλάκη.

Στη Βουλή ο Κώστας Τσιάρας επικαλέστηκε την ρύθμιση του 2022. «Η κυβέρνηση με δική της πρωτοβουλία σε επόμενο χρονικό διάστημα θωράκισε το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και έβαλε φίλτρο για τα πολιτικά πρόσωπα», είπε. «Καταντά κωμωδία να μας απαντά ο Κ. Τσιάρας για την αντισυνταγματική τροπολογία του», απάντησε ο Ν. Αδρουλάκης και κατηγόρησε τον πρ. υπουργό Δικαιοσύνης ότι «εξαπάτησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η τροπολογία αφορούσε την τρομοκρατία – εκτός και αν τη Δευτέρα στην ΑΔΑΕ μου πουν ότι είμαι μέλος του Ισλαμικού Κράτους».

«Η πρώτη διάταξη Τσιάρα είναι αντισυνταγματική. Η δεύτερη διάταξη Τσιάρα δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα. Το παράνομο παρακράτος των υποκλοπών που στήθηκε στο Μαξίμου έχει υποστεί την πρώτη μεγάλη θεσμική ήττα στο ΣτΕ. Και αυτό είναι δικό μας αποτέλεσμα», τόνισε. «Ο μόνος κριτής της νομιμότητας είναι η Δικαιοσύνη. Ως υπουργός Δικαιοσύνης πίστευα ότι τα θέματα εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να κοινοποιούνται. Όταν υπάρχει αυτή η απόφαση, και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση ήρθε να νομοθετήσει, αποδεικνύεται ότι ενδιαφέρεται για το κράτος δικαίου», σημείωσε ο Κ. Τσιάρας και πρόσθεσε πως «το να εγκαλούμαστε ότι φέρνουμε ολοκληρωμένο νόμο είναι εκτός λογικής». «Εμείς τιμούμε την Δικαιοσύνη. Τιμούμε και τις ανεξάρτητες αρχές. Εσείς; εσείς που κάνατε προσωπικές επιθέσεις στον Ράμμο; Είστε κόμμα ντροπή για τη διάκριση των εξουσιών. Να ξεχάσουμε τι έλεγε ο Γεωργιάδης για αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο Ν. Ανδρουλάκης και υπογράμμισε: «ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που χρησιμοποίησε την ΕΥΠ που έδρευε στο Μαξίμου να χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα λογισμικά κατά των πολιτικών του αντιπάλων και των υπουργών του».

«Υπάρχει ένα νήμα με χρώμα βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο», τόνισε ο Ν. Παππάς για τις υποκλοπές και τόνισε: «Η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει προσηλωμένος στο μονομέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ, κατά των υποκλοπών, της καταπάτησης των αρχών του κράτους δικαίου, των πρακτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε μέσα στη Βουλή ότι έγιναν παρακολουθήσεις. Και ο Στ. Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή της ηγεσίας του ηγήθηκε του αγώνα». Ο Ν. Παππάς κάλεσε «τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να κάνουν ότι πρέπει για να αποκαλυφθεί η παρακολούθηση. Δεν αφορά μόνο την προσωπική τους αξιοπρέπεια, αλλά και το δημοκρατικό πολίτευμα».

Δείτε επίσης:

Τι θα κάνει τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Αντισυνταγματικός ο νόμος Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις! Η ΑΔΑΕ οφείλει να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης για απόφαση ΣτΕ: «Ιστορική μέρα» – Προειδοποιεί για ποινικές ευθύνες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This