«Σπαρτιάτες»: Σε τροχιά διάλυσης! Τα σενάρια για τις έδρες τους

Το πιθανότερο είναι να υπάρξει αναδιανομή των εδρών τους

Must Read

Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των «Σπαρτιατών» μετά την παραγγελία του Αρείου Πάγου να ασκηθεί ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Γι’ αυτό αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δικαστική εξέλιξη δύο βουλευτές κατέβηκαν αμέσως από το τρένο, ενώ υπάρχουν κι άλλοι οι οποίοι δηλώνουν με το ένα πόδι εκτός, καταγγέλλοντας πως οι συκοφαντίες και τα ψέματα του προέδρου Βασίλη Στίγκα οδήγησαν τους βουλευτές στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.

Ο τελευταίος πάντως προχώρησε σε μια επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού των βουλευτών, επιχειρώντας ταυτοχρόνως να αποθαρρύνει τις φυγόκεντρες τάσεις.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε πως το κόμμα του βρίσκεται σε μια άτυπη ομηρία και υφίσταται δίωξη – φίμωση.

«Στεκόμαστε όρθιοι» ανέφερε ο Βασίλης Στίγκας, επιτιθέμενος στα μίντια και επιμένοντας ότι ουδέποτε κατηγόρησε, πολλώ δε μάλλον κατονόμασε τους βουλευτές του.

Ωστόσο, λιγοστές ώρες αφότου έγινε γνωστή η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη, οι «Σπαρτιάτες» άρχισαν να διαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν. Την αρχή έκανε ο Γιώργος Μανούσος και ακολούθησε ο Γιάννης Δημητροκάλλης. Αμφότεροι έστειλαν επιστολή ανεξαρτητοποίησης στον πρόεδρο του Σώματος, εκτοξεύοντας πύρινα βέλη στον επικεφαλής τους για συκοφαντίες και ψεύδη. Από την πρώτη στιγμή ωστόσο ο πρόεδρος Στίγκας υποστήριξε πως οι αγκάλες του παραμένουν ανοιχτές για όλους τους βουλευτές, φοβούμενος και νέες αποχωρήσεις.

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» σε οριστική διάλυση και τον Βασίλη Στίγκα να μένει μόνος, αρχηγός δίχως κόμμα.

ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ»

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η Κ.Ο. αριθμεί συνολικώς οκτώ μέλη, ενώ τέσσερις έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί. Στην περίπτωση που ο αριθμός τους μειωθεί σε λιγότερους από πέντε βουλευτές, τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαλύεται αυτομάτως. Το σενάριο αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό, καθώς οι βουλευτές είναι εξοργισμένοι με τον επικεφαλής τους.

Εξάλλου, οι αρχικές καταγγελίες του περί Greek Mafia και επαφών με τις Φυλακές Δομοκού πυροδότησαν τη δικαστική έρευνα. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή βουλευτές κινδυνεύουν να εκπέσουν του βουλευτικού τους αξιώματος.

Ηδη, έξαλλου, τα σενάρια έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν αναφορικώς με το τι μέλλει γενέσθαι με τις έδρες των «11». Το πιθανότερο είναι να υπάρξει αναδιανομή των εδρών τους, με τη Νέα Δημοκρατία να βγαίνει κερδισμένη κατά πέντε ή ακόμα και έξι έδρες.

Τρεις έδρες αναμένεται να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δύο έως τρεις το ΠΑΣΟΚ. Από μία έδρα θα πάρουν το ΚΚΕ, η ΝΙΚΗ και πιθανόν και η Πλεύση Ελευθερίας. Ολα αυτά βεβαίως θα τα κρίνει αποκλειστικά και μόνο το εκλογοδικείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This