Συνεχίζει τις παρανομίες στη Χειμάρρα ο Ράμα!

Ο Αλβανός πρωθυπουργός με βρόμικα παιχνίδια και τεχνάσματα θέλει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τον δήμο. Νέος αχυράνθρωπος στη σκακιέρα του ο Τάβος;

Must Read

Με κινήσεις απελπισίας ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να χειραγωγήσει τις εξελίξεις στη Χειμάρρα, μετά τις αποφάσεις που ο ίδιος έλαβε να φυλακίσει τον εκλεγμένο στις τελευταίες τοπικές εκλογές (Μάιος 2023) δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη, να ορίσει αντικαταστάτη του τον προηγούμενο δήμαρχο και ηττημένο στις εκλογές Γκιόργκο Γκόρο, και στη συνέχεια να φυλακίσει και τον Γκόρο για δήθεν κατάχρηση εξουσίας.

  • Από τον Νικ. Σταυρουλάκι

Τελευταία κίνηση ήταν η αιφνίδια αντικατάσταση του περιφερειάρχη Αυλώνα (όπου ανήκει και η περιοχή της Χειμάρρας) και η τοποθέτηση στη θέση του Βαγγέλη Τάβου, κίνηση την οποία στη Χειμάρρα εκτιμούν ότι συνιστά προαναγγελία τοποθέτησής του Β. Τάβου στη δημαρχία της πόλης, ως μεταβατικού δημάρχου, πριν από μια πιθανή επανάληψη των εκλογών, στις οποίες ο Αλβανός πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ελέγξει πρόσωπα και πράγματα προκειμένου να εκλεγεί δήμαρχος άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έγιναν τα εξής στη Χειμάρρα:

  • 5 Μαρτίου 2024: Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δίκη-παρωδία χωρίς στοιχεία.
  • 14 Μαρτίου 2024: Ο περιφερειάρχης Αυλώνα αντικαταστάθηκε ξαφνικά από τον Βαγγέλη Τάβο, με εντολή του Αλβανού πρωθυπουργού.
  • 21 Μαρτίου 2024: Το συνταγματικό δικαστήριο νομιμοποίησε την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.
  • 23 Μαρτίου 2024: Προφυλακίστηκε ο εκλεκτός του Ράμα και χαμένος των δημοτικών εκλογών Γκιόργκο Γκόρος, ο οποίος συνέχιζε να είναι επικεφαλής στον Δήμο Χειμάρρας, 10 μήνες μετά την ήττα του, μέχρι που κατέληξε στη φυλακή.

Να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο στη Χειμάρρα συνέρχεται άτυπα συζητώντας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Τώρα ο Ράμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προωθεί και στη δημαρχία Χειμάρρας τον Τάβο. Αυτός εμφανίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι τον πέταξαν έξω. Με συγκεκριμένη ανακοίνωσή της η οργάνωση των Ελλήνων «Ομόνοια» έχει καταγγείλει τις μεθοδεύσεις του Ράμα θέτοντας ερωτήματα, τα οποία ωστόσο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ο Αλβανός πρωθυπουργός επιθυμεί «με λύσσα» να πάρει τη Χειμάρρα από τα χέρια του Φρέντι Μπελέρη.

  • Γιατί ο Ράμα όρισε τον Τάβο ως περιφερειάρχη εννέα ημέρες πριν προφυλακιστεί ο Γκόρος; Μήπως για να του μεταβιβάσει τη διοίκηση του Δήμου Χειμάρρας μετά την προφυλάκιση Γκόρου; Μήπως στη συνέχεια τον ορίσει και υποψήφιο για τις αναμενόμενες νέες δημοτικές εκλογές, μετά την οριστική καταδίκη του δημάρχου Μπελέρη;
  • Γιατί η εισαγγελία του SPAK περίμενε τόσους μήνες για να συλλάβει τον Γκόρο; Μήπως περίμενε να τελειώσει η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο συνταγματικό δικαστήριο;
  • Γιατί η εισαγγελία του SPAK (ειδικό δικαστήριο κατά της Διαφθοράς) δεν συνέλαβε και τον Αρτάν Γκάτσι (Artan Gatsi), σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ολτα Χάτσκα (Olta Xhacka) και πρώην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου ηγείται ο Ράμα, υπέρ του οποίου έγινε η πλαστογραφία για την οποία κατηγορείται ο Γκ. Γκόρος;

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» έχει αναφερθεί στο σκάνδαλο Χάτσκα, η οικογένεια της οποίας βρέθηκε ξαφνικά να κατέχει πάνω από 10.000 τ.μ. παραθαλάσσιας καταπατημένης γης στη Χειμάρρα, συμπεριλαμβανομένου και τμήματος της παραλίας (οι παραλίες στην Αλβανία ανήκουν στο κράτος) προκειμένου να οικοδομήσει και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί μεγάλη παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων. Προηγουμένως ο «μηχανισμός Ράμα» είχε φροντίσει να αποδώσει στον σύζυγο της Χάτσκα τον τίτλο του «στρατηγικού επενδυτή». Εννοείται πως τα «μαύρα» χρήματα που διακινούνται για την υπόθεση αυτήν είναι άγνωστης προέλευσης και σχετίζονται με το ναρκεμπόριο που ανθεί στην Αλβανία.

Συρματοπλέγματα

Να σημειωθεί ότι μεγάλο τμήμα της συγκεκριμένης έκτασης ανήκε σε Ελληνα της Χειμάρρας, ο οποίος ένα πρωί βρέθηκε μπροστά σε συρματοπλέγματα που τον απέκλειαν από την περιουσία του, χωρίς καμία εξήγηση από το κράτος. Και όταν αυτός προέβη σε νομικές διαδικασίες, καταθέτοντας αγωγή κατά των υπευθύνων, η αρμόδια εισαγγελία έθεσε την υπόθεσή του στο αρχείο, επίσης χωρίς καμία εξήγηση ή αιτιολογία… Αυτήν την κομπίνα κατήγγειλε ο Γρ. Μπελέρης και βρέθηκε στη φυλακή. Μιλάμε για ένα κράτος (την Αλβανία), η οποία στον υποτιθέμενο δρόμο προς την Ευρώπη όχι μόνο δεν επιδεικνύει πρόσωπο ευρωπαϊκής χώρας, όχι μόνο δεν σέβεται στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου, αλλά ενεργεί τελικά ως φέουδο του «ηγέτη» Εντι Ράμα.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα η «Ομόνοια» διερωτάται στην ανακοίνωσή της:

«Γιατί εκτός από τον Γκ. Γκόρο δεν συνελήφθη ολόκληρο το κύκλωμα που συμμετείχε στην παραχάραξη των τίτλων και τελικά στην απόδοσή τους στον σύζυγο της πρώην Αλβανής ΥΠΕΞ; Γιατί η εισαγγελία του SPAK δεν συνέλαβε και αυτούς που έδωσαν στον Αρτάν Γκάτσι, σύζυγο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χάτσκα, το καθεστώς του «στρατηγικού επενδυτή» για ένα ακίνητο που απέκτησε με πλαστογραφία;»

Μήλον της Εριδος οι περιουσίες των Ελλήνων

Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Ράμα έχει αποφασίσει οριστικά να παραβιάσει τους νόμους και το Σύνταγμα, μη επιτρέποντας στον εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη να ορκιστεί, τα στελέχη της «Ομόνοιας» εκτιμούν ότι έχει βάλει στόχο να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, καταπατώντας τελικά περιουσίες Ελλήνων και έχοντας τη δημοτική Αρχή της πόλης υπό τον έλεγχό του, ώστε να μην υπάρχει αντίπαλη φωνή καταγγελίας, να μπορέσει να συγκαλύψει όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στη Χειμάρρα και τελικώς να μπορέσει να συνεχίσει το «θεάρεστο» έργο του και σε άλλες ελληνικές περιουσίες.

Στις 22 Δεκεμβρίου ο Εντι Ράμα, σε μία από αυτές τις παρελκυστικές δηλώσεις του, είχε πει ότι θα ακολουθήσει τις «καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές» για τον Δήμο της Χειμάρρας. Αυτό θα σήμαινε κανονικά ότι όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος, μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδήθηκαν από την παράταξη Μπελέρη οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2023. Και ότι ο «νέος» δήμαρχος ή δημαρχεύων δεν μπορεί να είναι άσχετος με την ψήφο του λαού της Χειμάρρας και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι από άλλη περιοχή, εκτός του Δήμου Χειμάρρας.

«Οι Χειμαρριώτες θέλουμε για δήμαρχο αυτόν που ψηφίσαμε και όχι τον αρεστό του Ράμα» αναφέρει με σθένος μάχης η «Ομόνοια» της Χειμάρρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η πιο βρόμικη χώρα είναι η Αλβανία, με έναν έμπορο πρέζας για Πρωθυπουργό. Πριν έρθουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα για να τα οικονομήσουν, σκούπιζαν τον πισινό τους με πέτρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This