Πρωτοφανής ομολογία Ντόρας για τη «μαχαιριά» στους Σέρβους

Παραδέχτηκε ότι υπέκυψε σε «διεθνείς πιέσεις» και δικαιολόγησε τη θετική εισήγησή της λέγοντας ότι το Κόσοβο έχει ενσωματώσει πλήρως τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό!

Must Read

Επειτα από ανεξήγητη σιγή 10 ημερών, η Ντόρα Μπακογιάννη εδέησε να απολογηθεί για την απαράδεκτη τοποθέτησή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη διεθνή αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Και προτίμησε γι’ αυτή την «απολογία» να απευθυνθεί όχι στα ελληνικά, αλλά στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, που ευλόγως είχαν διατυπώσει ερωτήματα για τη στάση της, διαβεβαιώνοντας ότι ενδεχόμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν επηρεάζει την προοπτική αναγνώρισης των Κατεχόμενων, δεδομένου ότι «πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις»…

Η κυρία Μπακογιάννη, με το γνωστό αναίσχυντο ύφος, στην ουσία ομολόγησε ότι υπέκυψε σε πιέσεις και άλλαξε την εισήγησή της, γνωμοδοτώντας θετικά για την ένταξη του υβριδικού, υπό αλβανικό έλεγχο, κρατιδίου σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό. «Η πίεση της διεθνούς κοινότητας ήταν πολύ μεγάλη, γιατί το Κόσοβο έχει από νομικής πλευράς ενστερνιστεί πλήρως όλο τον νομικό πολιτισμό της Ε.Ε.» (!) είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενη ουσιαστικά τις κατηγορίες των Σέρβων περί ξένου υποβολέα, που της υπαγόρευσε την αλλαγή στάσης.

Ανω ποταμών

Ο ισχυρισμός ειδικότερα ότι το Κοσσυφοπέδιο (Κόσοβο, κατά την κυρία Μπακογιάννη) έχει ενστερνιστεί -και, μάλιστα, πλήρως- τον… ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό είναι άνω ποταμών, καθώς το κρατίδιο θεωρείται, μεταξύ άλλων, κέντρο του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών και κοιτίδα των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ου-Τσε-Κα, που εγκλημάτησαν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και εξακολουθούν να καταδιώκουν τη σερβική μειονότητα στην περιοχή.

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Αλμπιν Κούρτι, από κοινού με άλλους αξιωματούχους του καθεστώτος, είχε στο παρελθόν ποζάρει περιχαρής με χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνουν και τμήμα της ελληνικής επικράτειας μέχρι την Πρέβεζα, οπότε προκαλεί πρόσθετη έκπληξη η θετική γνωμοδότηση της κυρίας Μπακογιάννη μαζί με όλες τις «φανφάρες» περί συμμόρφωσης στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τις αθλιότητες για το Κοσσυφοπέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη διάνθισε με κολακείες και διαβεβαιώσεις προς την κυπριακή πλευρά, καθώς έσπευσε στη Λευκωσία επικεφαλής κλιμακίου μελών της ελληνικής αντιπροσωπίας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι δηλώσεις της έγιναν πριν από τη συνάντηση με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Αννίτα Δημητρίου, η οποία όμως δεν φάνηκε να πείθεται από τις δικαιολογίες της κυρίας Μπακογιάννη και δήλωσε ότι θα συζητήσει το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους.

Το ζήτημα παραμένει ιδιαίτερα λεπτό, καθώς η κυρία Μπακογιάννη επιχείρησε να προεξοφλήσει και τη στάση της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, λέγοντας ότι οι δύο αντιπροσωπίες (ελληνική και κυπριακή) πορεύονται μαζί. Ομως, πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ήρθε πρώτη φορά το αίτημα ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η Κύπρος είχε καταψηφίσει και η Ελλάδα απείχε.

Μένει να δούμε αν και η κυπριακή στάση έχει πλέον αλλάξει, με πρωτοβουλία του νέου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος φαίνεται να συντονίζεται όλο και περισσότερο με την «ευρωπαϊκή πολιτική» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη μπορεί να σημαίνει την απώλεια της ΑΟΖ του Καστελλόριζου, ωστόσο θα μπορούσε να κατοχυρώσει δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Σαλαμίνας, της Αίγινας και του Πόρου.

  2. Κοιτάξτε παιδιά, είναι δύο πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω.
    Πρώτον είμαι γυναίκα και αυτό δεν αλλάζει και το δεύτερο που δεν αλλάζει,
    είμαι κόρη του μεγαλύτερου εθνικού κτηματομεσίτη.

  3. Άπαπα καλέ Κα Ντόρα?! Πρώτη φορά σας συμβαίνει αυτό?! Γιατί σε εσάς μόνο?! Πόση Αλητία υπάρχει στους έξωθεν Νταβατζήδες, για τους ενάρετους πολιτικούς της Αποικίας μας. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που πειστήκατε τόσο αισχρά. Έχετε την Κατανόηση μου.

  4. Σίγουρα έχουν αποδεχτεί τα 2 κράτη στην Κύπρο και τη μοιρασιά του Αιγαίου! Κι ο …ακας ο κόσμος πάει και τους ψηφίζει!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This