Eτοιμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να στείλει (και) F-16 στην Ουκρανία;

Το «Newsweek» κάνει λόγο για επικείμενη αποστολή 32 ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο

Must Read

Νέα «βόμβα» αναφορικά με την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, αλλά και την εμπλοκή της στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο από τη διεθνή ειδησεογραφία, καθώς σε σημερινό άρθρο του έγκυρου «Newsweek» αναφέρεται πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία και μαχητικά αεροσκάφη F-16!

Με σχετική ανάρτησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το εν λόγω δημοσίευμα, ζητώντας, παράλληλα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά.

«Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστά μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του “δεδομένου συμμάχου”, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα της έγκυρης αμερικανικής επιθεώρησης, η χώρα μας σκοπεύει να ενισχύει την ουκρανική αεράμυνα με την παραχώρηση 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία, μέχρι σήμερα, απασχολούνται στην αεράμυνα των νησιών του Αιγαίου. Η συντάκτρια του εν λόγω άρθρου, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι σίγουρη, ενώ επισημαίνει πως μετά τα F-16, θα σταλούν στο Κίεβο και Mirage της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πάντως, έσπευσαν να διαψεύσουν το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέροντας ότι ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει, προσθέτοντας πως «όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This