Σοφία Μπεκατώρου: «Όταν άκουσα τις δηλώσεις Παπανώτα σκέφτηκα την Κυριακή»

Οταν άκουσε τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα

Must Read

Η Σοφία Μπεκατώρου, υποψήφια ευρωβουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνίστρια του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα μιλάει στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» διαψεύδοντας τη φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο ότι η ίδια έθεσε τελεσίγραφο. Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο θέμα και πως αν ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεγε να τον κρατήσει στο ψηφοδέλτιο, θα παρέμενε και η ίδια.




 

Οταν άκουσε τις δηλώσεις Παπανώτα απάντησε πως «σκέφτηκα την Κυριακή, η οποία έκανε αυτά που έπρεπε και σκοτώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω τον κ. Παπανώτα, ο κ. Παπανώτας κρίνεται από τις απόψεις τους. Άλλωστε είναι ένας πολύ έμπειρος δημοσιογράφος, 35 χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν είμαι εγώ αυτή που θα του πει τι να λέει».




 

Για το αν αισθάνθηκε δικαιωμένη, απάντησε: «Δικαιωμένη θα αισθάνομαι μόνο όταν θα μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Χαίρομαι που το κόμμα που υποστηρίζω έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Χαίρομαι που είναι αυτός καπετάνιος».

Νέες αιχμές Παπανώτα: «Ανήθικο ότι με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, μου έσκαβαν τον λάκκο»

Τα «βέλη» του προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την χθεσινή διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη έριξε και πάλι ο Δημήτρης Παπανώτας.

Σε νέες δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ανέφερε χαρακτηριστικά πως ήταν «ανήθικο ότι με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ» ενώ συνεχίζοντας το «κατηγορώ» είπε πως «αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο».

Αρχικά, είπε ότι θα επιμείνει να χαμογελάει γιατί «δεν θέλω να κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν να καταλάβουν ότι μαζί με μένα απογοητεύσαν πολύ κόσμο», ενώ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τα 3000 μηνύματα συμπαράστασης.

«Εγώ μπήκα σε αυτό το παιχνίδι μόνος μου ως ιδεαλιστής της αριστεράς, ως Ευρωπαίος αριστερός που βλέπει ένα κίνδυνο για την Ευρώπη. Μόνος μου μπήκα, μόνος μου έκανα τον αγώνα που έκανα, μόνος είδα τη στήριξη του κοινού, δεν δέχθηκα συγχαρητήρια από κανένα για την επίδοσή μου στις εσωκομματικές εκλογές και μάλιστα εξέφρασα σε κομματικά στελέχη την έκπληξη που χάρηκα μόνος μου το αποτέλεσμα και δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο» είπε σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Και συνέχισε:

«Δεν θα μιλήσω για την ουσία της πολιτικής και αν παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αριστεράς που εγώ πίστευα, τους εύχομαι καλή επιτυχία και ούτε με τον κ. Κασσελάκη έχω πρόβλημα, ας βάλει αυτούς που θέλει και ας πετάξει αυτούς που θέλει».

Ο Δημήτρης Παπανώτας άφησε αιχμές για τη στάση συνυποψηφίων του, όπως η Σοφία Μπεκατώρου.

«Αυτοί που υπερασπιζόμουν δημόσια, μου έσκαβαν τον λάκκο και με έναν τρόπο απαράδεκτο. Δεν είμαι χθεσινός, εκτίθεμαι 37 χρόνια καθημερινά, τις απόψεις μου τις έχω καταθέσει, η ιστορία μου είναι εκεί, στις πολιτικές ομιλίες δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό, βρήκαν μια δήλωση στο χρονοντούλαπο για να με χτυπήσουν».

Σχετικά με το παρασκήνιο της αποπομπής του είπε:

«Όταν μίλησα μαζί σου (σ.σ. με την Σταματίνα Τσιμτσιλή) και σου είπα ότι είμαι έτοιμος να φύγω, μίλησα και με τα κομματικά στελέχη και τους είπα αν δεν έχετε τα κότσια να δεχθείτε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, αφήστε με να παραιτηθώ. Δεν μου αρέσει που με απέπεμψαν, ενώ ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ, είναι ανήθικο. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε, καλή χώνεψη».

Δείτε τις δηλώσεις του:




 

Τα πάνω κάτω στο ευρωψηφοδέλτιο – «Παρών» ο Τσίπρας στη σημερινή παρουσίαση

Σήμερα Παρασκευή (19/04) στις 7:00 το απόγευμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος θα παρουσιαστούν τα ονόματα των 42 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.




 

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι οι 35 που έχουν ήδη ανακοινωθεί – στη θέση του Δημήτρη Παπανώτα θα είναι ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις – οι νυν ευρωβουλευτές Αρβανίτης – Κουντούρα αλλά και ακόμη τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας που είναι επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη.




 

 

Με ανάρτησή του στα social media o Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε την απόφασή του για τον Δημήτρη Παπανώτα.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Παρών» ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη σημερινή εκδήλωση του κόμματος, στον απόηχο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα μετά την απόφαση Κασσελάκη, δείχνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ειδικότερα σήμερα, που αυτή η μάχη διεξάγεται απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This