Προανακριτική: Άλλα αντ’ άλλων από Αγγελή – Κατηγορίες χωρίς στοιχεία και παρωχημένα έγγραφα

Must Read

Σε τρικυμιώδη κατάσταση και πνέοντας μένεα εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, πολιτικών και εισαγγελικών λειτουργών, με κατηγορίες οι οποίες ωστόσο δεν συνοδεύονταν από κανένα απολύτως στοιχείο, εμφανίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Ιωάννης Αγγελής. Όχι μόνο η υπερασπιστική του γραμμή είχε τεράστια κενά, αλλά και ο ίδιος έγινε καταγέλαστος, όταν προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή, καταθέτοντας έγγραφο του FBI από το 2017, προκειμένου να αποδείξει ότι οι Αμερικανοί απέκλειαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο.

Η ίδια η πραγματικότητα, ωστόσο, τον διαψεύδει, καθώς, μεταξύ άλλων, ακολούθησε, έναν χρόνο μετά, το περιβόητο ταξίδι στη Βιένη, στο οποίο και οι πράκτορες έδωσαν στους Έλληνες εισαγγελείς στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμού πολιτικού.

«Κάηκε» η Ν.Δ.

Είναι σαφές πως η τριήμερη παρουσία του Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική όχι μόνο «έκαψε» τη Ν.Δ., η οποία, σε συμπαιγνία με το Κίνημα Αλλαγής, βασίστηκε στην κατάθεσή του στις ανακριτικές Αρχές προκειμένου να συγκροτήσει, όπως όλα δείχνουν, μια Προανακριτική-φιάσκο μόνο και μόνο προς τέρψιν του εσωκομματικού ακροατηρίου, αλλά και έκανε πολλούς έμπειρους κοινοβουλευτικούς να διερωτηθούν «πώς ακόμη αυτός ο άνθρωπος παραμένει αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».

Πάντως, εν μέσω των αντιφάσεων και των ψεμάτων, ο ίδιος προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η υπόθεση Novartis είχε δύο νεκρούς, καθώς φέρεται ότι κατέθεσε πως «συζητούσαμε οι εισαγγελείς για τους δύο φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis: του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου “ντελιβερά”». Σύμφωνα βέβαια με άλλη εκδοχή, δεν κατονόμασε τα πρόσωπα, αλλά κατέθεσε ότι «έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου κι ενός ακόμα προσώπου». Σε κάθε περίπτωση, η αποκάλυψη αυτή είναι μια κατάστηθη μαχαιριά στα περί σκευωρίας, καθιστώντας ακόμη πιο επιτακτικό το αίτημα για πλήρη και άμεση διαλεύκανση της δυσώδους υπόθεσης της Novartis.

Το έγγραφο του FBI

Αντί να φωτίσει τις πτυχές του σκανδάλου, ωστόσο, η Προανακριτική έχει μετατραπεί σε άθυρμα για μικροπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, με τον Ιωάννη Αγγελή να επιχειρεί να εξαπατήσει την Επιτροπή, καταθέτοντας τετρασέλιδο έγγραφο του FBI από το 2017, το οποίο μιλά για χρηματισμό μόνο γιατρών. Η κατάθεση του εν λόγω εγγράφου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, αφενός επειδή, ως γνωστόν, η έρευνα των αμερικανικών Αρχών προχώρησε μετά το 2017, με αποκορύφωμα τη συνάντηση στην αυστριακή πρωτεύουσα το 2018, όποτε οι Αμερικανοί έδωσαν στους Έλληνες όνομα συγκεκριμένου πολιτικού, αφετέρου επειδή πρόκειται για ένα αυστηρά απόρρητο έγγραφο, το οποίο είναι αδιανόητο ένας αντιεισαγγελέας να κάνει φέιγ βολάν στη Βουλή. Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, το επίμαχο έγγραφο να ανήκει στο απόρρητο υλικό το οποίο ο κ. Αγγελής υπεξαίρεσε παρανόμως από τα γραφεία της Εισαγγελίας.

Δείτε επίσης: Μάχη ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-Αβραμόπουλου για την κατάθεση Αγγελή με φόντο τη Novartis

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη έχει καταθέσει ότι ο κ. Αγγελής δύο φορές, και ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της, μπήκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για την υπόθεση της Novartis και για άλλες υποθέσεις σε στικάκι.

Απαντώντας, πάντως, στην -αποτυχημένη- κίνηση αντιπερισπασμού του κ. Αγγελή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην Προανακριτική έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, στο οποίο επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝ.ΑΛ. στην υπόθεση Novartis, ενώ γίνονται εκτενείς αναφορές και στον ρόλο του πρώην «Mr Novartis», Κωνσταντίνου Φρουζή.

Δείτε επίσης: Yπόθεση Novartis: Η δικογραφία παραμένει στα χέρια της Τουλουπάκη

Με Λοβέρδο

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο, που «καίει» τον Ανδρέα Λοβέρδο,

«το πρώτο τρίμηνο του 2012, ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας στο γραφείο του. Η θέση της εταιρίας ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χάνονταν) για τη Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια».

Να σημειωθεί πως η Προανακριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη, αλλά μόνο για διαδικαστικά ζητήματα, και συγκεκριμένα προκειμένου να προγραμματίσει ποιος θα είναι ο επόμενος μάρτυρας, ο οποίος ωστόσο θα κληθεί μετά την γιορτές.

Έμπλεξε Τσίπρα και μετά «το μάζεψε»!

Την ίδια ώρα, ο Ιωάννης Αγγελής επιχείρησε να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς φέρεται ότι κατέθεσε πως «ηθικός αυτουργός του… ηθικού αυτουργού είναι ο πρώην πρωθυπουργός». Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «δεχόταν πιέσεις για τον τρόπο που χειριζόταν η κυρία Τουλουπάκη την υπόθεση» και ότι «βρέθηκε μεταξύ διασταυρωμένων πυρών για την τύχη της κυρίας Τουλουπάκη και της υπόθεσης».

Αυτοαναιρέθηκε

Ωστόσο, στη συνέχεια αυτοαναιρέθηκε για ακόμα μία φορά, ακυρώνοντας όσα είχε καταθέσει νωρίτερα, καθώς, ερωτηθείς από βουλευτή τι καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό, ο Ιωάννης Αγγελής απάντησε «κανένας δόλος, καμία ευθύνη Τσίπρα. Ορθώς δεν βρίσκεται στην Προανακριτική»!

Σοκ προκάλεσε και η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε στην Ελένη Τουλουπάκη, καθώς ο ίδιος φέρεται ότι υποστήριξε πως, εάν η εισαγγελέας Διαφθοράς γνώριζε ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και αν αποδειχθεί ότι ο μάρτυρας χρηματιζόταν, «τότε η κυρία Τουλουπάκη δεν πρέπει να πάει απλώς για κατάχρηση εξουσίας αλλά πρέπει να πάει φυλακή».

Το περίεργο δυστύχημα του εκδότη Μαυρίκου

Μνήμες από τον μυστηριώδη χαμό του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου «ξύπνησαν» χθες, όταν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, συνέδεσε τον θάνατό του με το σκάνδαλο Novartis.

Ήταν μεσημέρι της 9ης Ιουνίου 2016 όταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος οδηγούσε το πολυτελές αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό. Υπό άγνωστες συνθήκες το όχημα πήρε φωτιά στο ύψος του εμπορικού κέντρου Τhe Mall. Ο ίδιος, στην προσπάθειά του να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βγει από αυτό, το κόλλησε στο τοιχίο και δυστυχώς εγκλωβίστηκε, αφού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Ο άτυχος εκδότης κάηκε ζωντανός και η σορός του απανθρακώθηκε.

Στο σημείο, πέρα από δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, βρέθηκε η σύζυγός του Ευαγγελία Συρίγου, στην οποία ανήκε το όχημα. Η ίδια αναγνώρισε το πτώμα του από ένα προσωπικό αντικείμενο και από τότε άρχισε το «θρίλερ» της διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για υπόθεση δολιοφθοράς αλλά για δυστύχημα, καθώς στο αυτοκίνητο υπήρξε διαρροή λαδιού και καυσίμων, η οποία προκλήθηκε από μηχανική βλάβη. Τρεις μήνες πριν από το δυστύχημα ο εκδότης είχε συλληφθεί μαζί με άλλους δύο δημοσιογράφους με τις κατηγορίες της εκβίασης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This