Χαμένος στη μετάφραση… ο Κασσελάκης

Οι δηλώσεις και οι κινήσεις πολιτικής αμετροέπειας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει νευρικότητα στην Κουμουνδούρου

Must Read

Λέγεται ανεκδοτολογικά στις παρόδους της Κουμουνδούρου ότι, κάθε φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκει εύκαιρο ακροατήριο, τουλάχιστον 10 στελέχη του κόμματος οδηγούνται στα πρόθυρα να κόψουν τις φλέβες τους.

  • Του Γιώργου Χατζηδημητρίου

Προσπαθούν φιλότιμα τα εναπομείναντα στελέχη που διασώζουν την αριστερή μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία ως επικεφαλής των παλαιών προεδρικών στάθηκε ευθαρσώς απέναντι στον σημερινό πρόεδρο στο πρόσφατο συνέδριο, αλλά και σημαντικά στελέχη της Αριστερής Κίνησης («ΔΕΚΑ») με τους Κοτσακά, Τεμπονέρα, Τσιόκα και άλλους, να διαμορφώσουν μια δυναμική πολιτική ατζέντα. Ωστόσο, ώρες ώρες αρκεί μια απρόβλεπτη δήλωση του προέδρου για να επιστρέψουν όλα στο έδαφος της ελαφρότητας και του λαϊφστάιλ.

Οι δηλώσεις και οι κινήσεις απίστευτης πολιτικής αμετροέπειας του Στ. Κασσελάκη από τις ΗΠΑ όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες προκάλεσαν «απανωτούς πνιγμούς». Προκαλώντας γενική κατάπληξη, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε χωρίς να επιτρέπει αμφιβολίες ότι αστειεύεται, πως κατά τη βάπτισή του στην κολυμπήθρα σχηματίστηκε σταυρός, θεόθεν ένδειξη, σύμφωνα με τους παριστάμενους ιερωμένους, ότι κάποια στιγμή θα γινόταν «ή παπάς ή πολύ σπουδαίος»!

Ηταν το «κερασάκι» σε μια σειρά «ανήκουστων» δηλώσεων, υπέρ του ΝΑΤΟ -«ιερή αμυντική Συμμαχία» κατά τον ίδιο…-, υπέρ της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και υπέρ του Ισραήλ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με μια δημόσια ομολογία πίστεως στο τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», με το οποίο δεν έχει γενικώς πρόβλημα η Αριστερά, αλλά, όπως παραδοσιακά λένε στους κόλπους της, «κακοποιήθηκε βάναυσα από τη χούντα και τους θεομπαίχτες “εθναμύντορες” που το διέσυραν».

Ολα αυτά μέσα σε μόλις λίγες ώρες ήταν αρκετά για να επιβαρύνουν το εύθραυστο κλίμα, από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, σε στιγμή, μάλιστα, δημοσκοπικής αιθρίας και ενώ μπροστά στην επικείμενη μάχη της ευρωκάλπης κανένα στέλεχος δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει περιττά εσωκομματικά μέτωπα.

Οι διαθέσεις αυτές αποτυπώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του (διορισμένου…) Εκτελεστικού Γραφείου, όπου κατά πληροφορίες τέθηκαν ζητήματα τρέχουσας πολιτικής και στρατηγικής.

«Στέφανε, ο σταυρός που σχηματίστηκε είναι αυτός που κουβαλάμε εμείς που ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε εκτός αιθούσης σε διαδικτυακή ανάρτηση ο φανατικός υποστηρικτής του, στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, ένδειξη ότι οι «ποικιλίες» που σερβίρει ο ανεξέλεγκτος πλέον Κασσελάκης έχουν αρχίσει να ενοχλούν και τον σκληρό πυρήνα οπαδών του.

Ακόμα περισσότεροι ξενίστηκαν με τις δηλώσεις του για τα Θρησκευτικά, όταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από τις ΗΠΑ δήλωσε: «Λοιπόν, σας έχω νέα. Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ». Οι συνεργάτες του έσπευσαν να τον καλύψουν.

«Ο κ. Κασσελάκης ποτέ δεν έκρυψε την πίστη του στην Ορθοδοξία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι θρησκόληπτος άνθρωπος, είναι απλώς ένας πιστός χριστιανός ορθόδοξος» σχολίασε (Talk Radio 9.89) η εκπρόσωπος Βούλα Κεχαγιά, θυμίζοντας ότι επιμένει στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

«Σοκαριστική» χαρακτήρισε όμως την αναφορά Κασσελάκη ο ένθερμος άλλοτε υποστηρικτής του Γιώργος Τσίπρας, προσθέτοντας με απογοήτευση. «Το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη όμως είναι κάτι άλλο και δεν τη θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας. Η εκλογή Κασσελάκη έγινε για να αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε και να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Κάποιοι επιεικείς κάνουν λόγο για «ιδεολογικές στραβοτιμονιές». Βαθμηδόν όμως ο Κασσελάκης, όπως έχει εγκαίρως γράψει η εφημερίδα, μεταβάλλει το εκλογικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνεται προνομιακά στον ευμετάβλητο συναισθηματικά και απολίτικο κόσμο του καναπέ, των πρωινάδικων και στους οπαδούς της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Η ιδεολογία της Αριστεράς, όταν την επικαλείται, μοιάζει πάνω του ξένο ρούχο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, όπως του καταλογίζουν, έχει καταργήσει στην πράξη τη λειτουργία των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων και συμπεριφέρεται ανεξέλεγκτα, αιφνιδιάζοντας άκομψα με τις νεοφιλελεύθερες θέσεις που δημόσια εκφράζει άπαντες, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο Παύλος Πολάκης «χτυπάει καμπάνες»

«Αλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα» σχολίασε τελευταία («Αυγή») θορυβημένος ακόμα και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος χτυπάει καμπάνες. «Τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου. Ολοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας» έγραψε.

«Το υπεραναλύετε» ήταν η υπεροπτική απάντηση του Κασσελάκη μέσω… πρωινάδικου. «Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά απ’ όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουμε πετύχει»…

Ο Παπανώτας

Αρχίζει η εποχή Κασσελάκη να έχει πλέον βαρύ παρελθόν. Μετά τις εκλογές-φιάσκο για τις νομαρχιακές επιτροπές, οργάνωσε μια εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, της οποίας η εγκυρότητα αμφισβητείται πλέον πολύ έντονα. Το θλιβερό επεισόδιο Παπανώτα απλώς αποτελείωσε όποιο κύρος της… Μοναδική χρησιμότητα, όπως λέχθηκε, να αποθεωθούν ο απωθητικός ναρκισσισμός και  κουραστική πλέον αυτοαναφορικότητα του Κασσελάκη, με πρόσχημα το τσούρμο των υποψηφίων που τους περιέφερε σαν μπουλούκι στις αθηναϊκές συνοικίες

Μπορεί η πρόβλεψη να ακούγεται παρακινδυνευμένη, αλλά η δουλειά απαιτεί ενίοτε και την ανάληψη κάποιου ρίσκου. Τοποθετήσεις όπως του Χ. Τσιόκα που επιμένει στην ανάγκη να διαμορφωθεί πειστική κυβερνητική πρόταση και μέτωπο δημοκρατίας απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό υπερβαίνουν τις σημερινές ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ –  ΠΑΣΟΚ. Και διεργασίες υπάρχουν σε εξέλιξη…

Στο συνέδριο που έχει προγραμματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μετά τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου, στο οποίο μετέθεσε όλα τα κρίσιμα οργανωτικά, ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, ο Κασσελάκης θα βρεθεί προ αναπάντεχων εκπλήξεων. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This