Απομακρύνεται ο στόχος της δεύτερης θέσης για το ΠΑΣΟΚ

Must Read

Στενεύουν τα περάσματα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, καθώς ο καιρός για τις κάλπες λιγοστεύει, βλέπει να απομακρύνεται ο στόχος για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, που θα τον έφερνε στην προνομιακή θέση του άτυπου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, που αποτυπώνει βεβαίως τον πολιτικό σφυγμό του, είναι ασθενική και στάσιμη. Οι περιοχές του 12% όπου κινείται το ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπουν την ευόδωση του στρατηγικού στόχου που έχει θέσει ο Ανδρουλάκης, ο οποίος επιθυμεί διακαώς να βρίσκεται «καβάλα στ’ άλογο» στις 9 Ιουνίου κι από εκεί να ηγηθεί με τους όρους του σε μια πολιτική σταυροφορία, που θα τον έφερνε μπροστά στα τείχη της Δεξιάς.

Θα πρέπει τώρα να συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο. Και όπως προβλέπουν στα πέριξ της Χ. Τρικούπη, ίσως θα πρέπει να ετοιμάζεται να δεχθεί ένα ισχυρό ρεύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης, το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε έκτακτο συνέδριο, όπου είναι πιθανό να τραυματιστεί η σημερινή ηγεμονία του. Ο,τι και να συμβεί, αυτό που με βεβαιότητα θα τεθεί την επόμενη μέρα είναι ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και διεύθυνσης του κόμματος, μέσω μιας αφοσιωμένης και κλειστής ομάδας στελεχών που έχουν παραγκωνίσει όσους συντηρούν τη μνήμη του παλιού, κοινωνικού και πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, για το οποίο ο βασικός πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος ήταν η Δεξιά.

Οι γραμμές αυτές έχουν από καιρό ξεθωριάσει. Και ο κόσμος εκείνος βρίσκεται σήμερα στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ, στερώντας πολύτιμες εφεδρείες. Ο διμέτωπος αγώνας του Ν. Ανδρουλάκη, που, αν θέλει κανείς να είναι ακριβής, στην ουσία είναι αγώνας μονομέτωπος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φέρνει εισπράξεις στο ταμείο, αλλά ο Ανδρουλάκης παραδόξως επιμένει. Θυμίζει, λένε στην πολιτική αγορά, εκείνον τον ατυχή στο ανέκδοτο του Χότζα που έχασε νύχτα την τελευταία του λίρα στο σοκάκι και την ψάχνει κάτω από το φανάρι γιατί μονάχα εκεί έχει φως.

Ανεβάζει του τόνους

Τελευταία, πάντως, ανεβάζει τους αντικυβερνητικούς τόνους και την προσωπική κριτική στον Κ. Μητσοτάκη, βλέποντας ότι η μονοσήμαντη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική του δεν συγκινεί ιδιαιτέρως το προοδευτικό ακροατήριο. «Δεν διακυβεύεται στις ευρωεκλογές η σταθερότητα. Διακυβεύεται αν θα υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία σας. Και μια αντιπολίτευση που προτείνει άλλη πορεία για τη χώρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τη Μ. Δευτέρα από τη Βουλή. Κοιτώντας τους «γαλάζιους» βουλευτές, πρόσθεσε: «Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. Κι όλοι εσείς είστε υποταγμένοι και υπόδουλοι στην εξουσία του κ. Μητσοτάκη. Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας».

Επειδή όμως δυσκολεύεται να ξεφύγει από τις συνήθειές του, επιμένει και στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίον χαρακτηρίζει προσβλητικά «διασκεδαστή».

«Επιχειρεί απεγνωσμένα να εμφανίσει τον εαυτό του ως σοβαρό, κλίνοντας τη λέξη δεκάδες φορές σε όλες τις πτώσεις. Η σοβαρότητα, όμως, δεν κατακτιέται με την επίκλησή της. Και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όσες φορές κι αν επαναλάβει τη λέξη, δεν μπορεί να πείσει ούτε καν το εσωτερικό του κόμματός του γι’ αυτό» απαντά δηκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ ρίχνει, όπως φαίνεται, το βάρος στην περιφέρεια της χώρας, όπου το κόμμα του διαθέτει ισχυρά ερείσματα. Θυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές ήρθε δεύτερο στις περιφέρειες: Δράμας 15,31%, Δωδεκανήσου 14,52%, Ηρακλείου 23,01%, Κιλκίς 14,32%, Λακωνίας 14,77%, Λασιθίου 25,58%, Λέσβου 14,72%, Ρεθύμνης 25,71%, Χαλκιδικής 14,52% και Χίου 19,89%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This