Καμιά συναίνεση στο ξεπούλημα…

Must Read

Eίναι αναλυτές, ή το παίζουν αναλυτές, είναι βουλευτές και στελέχη κομμάτων, είναι καθηγητές και έγκυρες πένες. Αναφερόμαστε στην συμμαχία των προθύμων που έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια επιδιδόμενη (και εκδιδόμενη) σε ένα ράλι λογικής και σύνεσης που καταλήγει στην μόνιμη επωδό «να τα βρούμε»

Να τα βρούμε που πρακτικά μεταφράζεται… να τα δώσουμε. Λένε για την Χάγη, λένε για τα νησιά που έχουμε στρατό ενώ δεν έπρεπε βάσει την συνθήκης της Λωζάνης, λένε για τα 12 ναυτικά μίλια και ότι έχει και η Τουρκία τα δίκια της, λένε για το Καστελόριζο, λένε και άλλα πολλά που είναι πάγιες θέσεις και αξιώσεις της Τουρκίας.

Και καταλήγουν στο να πάμε στην Χάγη, να τα βάλουμε κάτω όλα, να τα συζητήσουμε όλα. Και το άρθρο του εθνάρχη -όπως κάποτε τον είχε αποκαλέσει ο Νίκος Μπίστης- Σημίτη διόλου τυχαία, εμφανίστηκε στην σημερινή περίοδο για να δώσει γραμμή και επικυρώσει όλους τους παραπάνω έγκριτους αναλυτές.

Ταυτόχρονα η συμμαχία των προθύμων μιλάει για εθνική ομοψυχία για συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων,για εθνική ενότητα, για ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και το βλέπεις, το οσμίζεσαι, το ψυχανεμίζεσαι στα λόγια τους ότι κάπου το πάνε…

Θέλουν οικουμενική; Να το πουν καθαρά. Χρειάζονται οι πολιτικοί μας οικουμενική για να έχουν άλλοθι στο ξεπούλημα; Για να βγουν έπειτα να πουν:«δεν το κάναμε μόνοι μας. Είχαμε τον λαό μαζί μας».

Ζητάνε λοιπόν εθνική ομοψυχία στο ξεπούλημα; Ποτέ δεν θα συμφωνήσει ο ελληνικός λαός σε λύσεις σαν και αυτές που προωθεί το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Οι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον τόπο φορτώνοντας ύστερα, με τα μνημόνια τα βάρη στον κοσμάκη δεν μπορούν να χειρίζονται εθνικά ζητήματα.

Δείτε επίσης: Το ζήσαμε και αυτό! Ο Σημίτης «κουνάει το δάχτυλο» για την μη προσφυγή στην Χάγη…

Μπορεί σε μια μικρή μειοψηφία, δειλών, κοσμοπολιτών, απάτριδων, εθνομηδενιστών, από αυτούς που ισχυρίζονται ότι στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός, να έχει επιρροή η συμμαχία των προθύμων, οι φωνές της σύνεσης και η έγκριτη αρθρογραφία για την προσφυγή στην Χάγη. 

Στον απλό λαό όμως όχι. Και όπως γράφαμε εχθές, είμαστε απολύτως βέβαιοι πως αν η σημερινή ελληνική ελίτ μπορούσε να είναι σίγουρη πως θα διατηρούσε τα προνόμια της, θα πούλαγε μερικά νησιά.

Αυτό που φοβάται όμως είναι ότι ύστερα από την προδοσία θα ακολουθήσει Γουδί. Αυτό φοβάται και προσπαθεί να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση στο ξεπούλημα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This