Δευτέρα 2/8/2021

Το ζήσαμε και αυτό! Ο Σημίτης «κουνάει το δάχτυλο» για την μη προσφυγή στην Χάγη…

Ο Κώστας Σημίτης με άρθρο του στα Νέα του Σαββατοκύριακου κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή πως έχασε την ευκαιρία να επιλύσει τις ελληνοτουρκικές διαφορές αφού δεν προχώρησε όσα είχαν συμφωνηθεί στο Ελσίνκι, στο οποίο Ελσίνκι όμως, αναγνωρίζονταν «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πέρα της υφαλοκρηπίδας.

Συγκεκριμένα στο Ελσίνκι είχε συμπεριληφθεί στην απόφαση ρήτρα που υποχρέωνε κάθε υποψήφιο κράτος, όπως ήταν η Τουρκία, «να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς. Αλλιώς θα πρέπει να φέρει τη διαφορά ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου».

«Μια επιτυχία που δεν ολοκληρώθηκε» γράφει ο πρώην πρωθυποργός γιατί στη σύνοδο κορυφής του 2004 ο Κώστας Καραμανλής αποδέχθηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές με αποτέλεσμα να έχουμε τις σημερινές απειλές.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι  το «φόβο» για τα θερμά επεισόδια, τις «απειλές» και τους «εκβιασμούς» τους έχουμε διότι αρνούμαστε να παραχωρήσουμε αναίμακτα τα δικαιώματά μας  σε Αιγαίο κι Ανατολική Μεσόγειο

Επίσης προτού προχωρήσουν Ελλάδα και Τουρκία στη σύνταξη ενός συνυποσχετικού για την προσφυγή στη Χάγη, έπρεπε να συμφωνήσουν στον καθορισμό των χωρικών υδάτων. Πάγια θέση της Τουρκίας όμως, είναι πως τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα πράγμα στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Επιπλέον η  Ελλάδα, δεν μπορεί να συμφωνήσει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, και αυτή επίσης πάγια θέση-αξίωση της Τουρκίας. Ούτε  μπορούμε  να αποδεχθούμε πως το FIR Κωνσταντινουπόλεως εκτείνεται ως τη μέση του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε πως μία πιθανή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου θα εγκλώβιζε την Ελλάδα σε τετελεσμένα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.  Συνεπώς έπραξε καλά. Ουσιαστικά αυτό που θα έκανε η Χάγη θα ήταν να μοιράσει το Αιγαίο την μέση, για να το πούμε απλά.

Αν προσφύγουμε στην Χάγη  τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας θα επεκταθούν κάμποσα μίλια δυτικά περικλείοντας δικά μας νησιά και βραχονησίδες. Μπορούμε να το αποδεχτούμε αυτό; Και ποιος εγγυάται ότι η Τουρκία δεν θα επανέλθει με νέες αξιώσεις. Γιατί η ιστορία αυτό έχει δείξει.

Συνεπώς και τότε και σήμερα η προσφυγή στην Χάγη δεν θα φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Απλώς η ελίτ του εθνομηδενισμού, οι απόστολοι του εθνικού μας μαρασμού, αυτοί που τόσα χρόνια μας καλούν να τα βρούμε,πράγμα που πρακτικά σημαίνει… να τα δώσουμε, θα αγοράσουν χρόνο κρατώντας τα οφίτσια τους και τα προνόμια τους.

Η ξενόδουλη ελίτ που κυβερνά τον τόπο από συστάσεως ελληνικού κράτους δεν έχει ίχνος πατριωτισμού. Στην πραγματικότητα αν η εθνομνηδενιστική και ξενόδουλη ελληνική ελίτ είχε την εγγύηση ότι θα διατηρούσε το σημερινό καθεστώς,με απείραχτα τα δικά της προνόμια, άνετα θα συναινούσε στο να δώσει το μισό Αιγαίο.

Ο Κώστας Σημίτης ο πρωθυπουργός των κίβδηλων οραμάτων, του χρηματιστηρίου, της ντροπής των Ιμίων, της παράδοσης Οτσαλάν, ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν από μπροστά του αλλά δεν ήξερε τίποτα ο ίδιος, δεν έχει δικαίωμα να κάνει υποδείξεις πατριωτικής διακυβέρνησης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ