«Βράζουν» οι κύκλοι της εκκλησίας για τη συμφωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Ιερείς και Μητροπολίτες δεν θα κάνουν πίσω για το νομοσχέδιο Μητσοτάκη που προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας

Must Read

Την ώρα που το Μαξίμου επιχειρεί να παρουσιάζει πλήρη συμφιλίωση με την εκκλησία μετά το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφύλων που προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις με την κυβέρνηση, οι ιερείς σύμφωνα με πληροφορίες είναι οργισμένοι για τη συμφωνία ΜητσοτάκηΙερώνυμου, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα χέρι-χέρι στο Δήλεσι για να επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σχεδόν δυόμισι μήνες μετά το άδειασμα του Μητσοτάκη στον Ιερώνυμο με τη φράση «ή παπάς- παπάς ή ζευγάς ζευγάς» από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο που δίχασε την κοινωνία και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ιεραρχίας, ο πρωθυπουργός ενόψει ευρωεκλογών κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών.

Και ενώ ο πρωθυπουργός αποσκοπεί στο να «ξεχαστεί» το ρήγμα που προκάλεσε στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας, οι ιερείς και οι μητροπολίτες που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τονίζοντας ότι διαλύει τον θεσμό της οικογένειας, δεν έχουν καμία πρόθεση να κάνουν πίσω και να σωπάσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Άγιον Όρος επικρατεί αναβρασμός για το υποτιθέμενο «λιώσιμο των πάγων» ανάμεσα σε κυβέρνηση-εκκλησία, μετά και από την «χαλαρή» στάση του Αρχιεπισκόπου όπως σχολιάζουν ορισμένοι για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Οι ιερείς και οι μητροπολίτες που εξακολουθούν να μιλούν για προδοσία και υπόγειες κινήσεις της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο, δεν πρόκειται να κάνουν οπισθοχωρήσουν και το βέβαιο είναι ότι το επικοινωνιακό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δήλεσι, δεν θα έχει το αντίκρισμα που αναμένει η κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δείχνουν να εκτιμούν τις θέσεις των κομμάτων «Ελληνική Λύση» και «Νίκη».

Το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου και η απάντηση Βελόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φτάνοντας στο Δήλεσι Βοιωτίας παραχώρηση δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.




 

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους» είπε ο κ. Ιερώνυμος προσθέτοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τόνισε «για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλημέρα κοιτάξτε τι μας περνάει ο πολιτικός ρασοφορος που το παίζει αρχιεπίσκοπος ” εμείς δεν υπακούμε ούτε σε Βελόπουλο ούτε σε κανέναν πολιτικό” Υποκριτή Ιερώνυμε σαν τους γραμματείς και φαρισαίους και εσύ όταν με ένα Τουίτερ ο Μητσοτάκης σου έκλεινε τις εκκλησίες εσύ δεν υπάκουσες; οταν σου είπε 9 η ώρα η ανάσταση εσύ δεν υπάκουσες; οταν σου είπε για τα εμβόλια εσύ δεν υπάκουσες; Όταν σου είπε πάλι ιδιαιτέρως για τον αισχροτερο νομο που πέρασε από καταβολής αρχαίας Ελλάδος μέχρι σήμερα τον ψευτογαμο των ανώμαλων και τις ανώμαλες εσύ δεν υπάκουσες;όλοι αμαρτωλοί ήμαστε αλλά σε θέματα πίστεως δεν υπάρχουν διπλωματιες, καλά είσαι 86 ετών στο κατώφλι του θανάτου ,τι νομίζεις ότι θα ζεις για πάντα Ιερώνυμε τι θα πεις μπροστά στο Χριστό όταν θα σε κρίνει εκεί δεν έχει διπλωματιες υποκριτή.

  2. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ στους ανθρώπους. Προσκύνα κι άλλο τον Μητσοτάκη… Τον Κούλη γνωρίζουμε ότι είναι άθεος και ένας μικρός αντίχριστος. Και για εσένα με αυτά που έκανες και κάνεις, δείχνεις ξεκάθαρα ότι είσαι… άθεος. Δεν υπακοπύς στον Θεό, στον Χριστό και στον Λόγο Του. Αλλά οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν τίποτε για τίποτε. Όσα σκάνδαλα και κακοδοξίες να δουν! Δεν μπαίνετε εσείς με τίποτα σαν νεοφαρισαίοι, δεν αφήνετε και τους άλλους να μπουν στην Βασιλεία των Ουρανών.

  3. Το ό.τι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες υπήρξαν ανέκαθεν προδότες δεν είναι είδηση.
    Από τότε που η οικουμενική θρησκεία της αγάπης έγινε επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού κράτους, ευλογώντας στρατούς, σημαίες και αυτοκράτορες, μέχρι την τυφλή υποταγή στους Οθωμανούς ως θέλημα Θεού και την αφαίμαξη των Ρωμιών επί αιώνες, η Ανατολική Εκκλησία έχει αποδείξει περίτρανα το εγκληματικό της ποιον. Η ιστορία τους είναι μια ιστορία ψεύδους, απάτης, αλαζονείας, και ανηθικότητας.

    Μη μασάτε συμπατριώτες. Αυτοί οι ρυπαροί μαυροντυμένοι ρασοφόροι ουδεμία σχέση έχουν με τις διδαχές του Χριστού τον οποίον οι ίδιοι θα ξανασταυρώναν όπως οι προπάτορές τους Γραμματείς και Φαρισαίοι

    Αυτοί οι καλογυαλισμένοι τάφοι που περιέχουν ακαθαρσίες, καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τα ήθη των Ελλήνων τα οποία πολέμησαν και τσάκισαν, ούτε με τα Ρωμαϊκά ήθη που γρήγορα ξέχασαν, υπηρετώντας τους Οθωμανούς αφέντες τους.

    Μη μασάτε λοιπόν. Αυτός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας εδώ και 17 αιώνες: δολοπλοκία, διαφθορά, διαπλοκή. Οι πολλές εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον γενικότερο κανόνα.

    Απέναντι στον εθνοπροδότη Μητσοτάκη και τα τσιράκια του, κοσμικά και εκκλησιαστικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This