Τρίτη 15/6/2021

Προκαλεί ο Βίτσας και αρνείται να δει την ανάγκη εθνικής αφύπνισης αντιδρώντας στη αύξηση της θητείας

Προκαλεί ο ορκισμένος εθνομηδενιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος, την ώρα που απαιτούνται εθνική αφύπνιση αλλά και περαιτέρω αμυντική θωράκιση της χώρας, απορρίπτει την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, αλλά και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας. «Προτάθηκε αύξηση θητείας. Πάτε καλά;

Δείτε επίσης: Αύξηση θητείας και υποχρεωτική στράτευση στα 18 «ρίχνει στο τραπέζι» η Ντόρα

Τι νομίζετε, ότι οι συγκρούσεις γίνονται σήμερα με ξιφολόγχες;» διερωτήθηκε προκλητικά, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην ομιλία του βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Ολομέλεια.

Ο τελευταίος είχε ταχθεί υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, αλλά και της στράτευσης στα 18, αμέσως μετά το Λύκειο, ενώ είχε ζητήσει και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου εξοπλιστικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε, πριν από λίγες ημέρες, πως σκοπός είναι -από τη στιγμή που υπαρκτές απειλές περικυκλώνουν την Ελλάδα- η επαύξηση της ετοιμότητας, γι’ αυτό θα προτιμούσε να τον καλέσουν σε εξεταστική επιτροπή, παρά να μην κάνει τίποτα για να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, φαίνεται πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος, καθώς ο κ. Βίτσας ζήτησε να «αποκλείσουμε το κυνήγι των εξοπλισμών», τασσόμενος κατά των επενδύσεων σε εξοπλιστικά προγράμματα και ζητώντας «να χτυπήσουμε την πατριδοκαπηλία, την πολεμοκαπηλία και τα επιχειρηματικά συμφέροντα εξωτερικού και εσωτερικού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ