Η σημερινή κατάντια του ΕΣΥ, το ζητούμενο για τον Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση πήρε τη δημόσια υποδομή που πλήρωναν επί δεκαετίες οι φορολογούμενοι και φρόντισε να την κατεδαφίσει

Must Read

Το ΕΣΥ ψυχορραγεί στην αίθουσα αναμονής του υπουργού Γεωργιάδη, αλλά ο ίδιος αρνείται την ίδια την ύπαρξη της κρίσης. Για να μπορέσει να παραδώσει την περίθαλψη σε ιδιώτες εργολάβους, η κυβέρνηση απλά πήρε τη δημόσια υποδομή που πλήρωναν επί δεκαετίες οι φορολογούμενοι και φρόντισε να την κατεδαφίσει.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν χρειάζεται να διατάξει τον πολίτη να στραφεί στον ιδιώτη κλινικάρχη την ώρα της μεγάλης ανάγκης. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αφήσει τη δημόσια υγεία να καταρρεύσει. Η κερδοσκοπία θα κανονίσει τα υπόλοιπα.

Οδηγηθήκαμε εδώ μεθοδευμένα και συστηματικά. Η πανδημία ήταν η μεγάλη κρίση δημόσιας υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η υποδομή δεν πρέπει να καταφέρει ν’ ανταποκριθεί. Έκανε ό,τι μπορούσε για να τη διασύρει στα μάτια των πολιτών, έστω κι αν το σύστημα άντεξε λόγω της φιλοτιμίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και κόντρα στην πολιτική ηγεσία.

Η κυβέρνηση ενήργησε διά της απραξίας της. Οι απαραίτητες ΜΕΘ δεν φτιάχτηκαν ποτέ γιατί θα ήταν «πολυτέλεια». Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους 37.000, αρνητικό ρεκόρ για τον δυτικό κόσμο, επειδή οι μισοί πέθαναν αβοήθητοι σε αυτοσχέδια ράντσα και στα σπίτια τους. Σήμερα η Γάζα, ύστερα από τον ανελέητο οκτάμηνο βομβαρδισμό, μετράει 35.000 νεκρούς Παλαιστινίους.

Ακόμα και στα ασθενοφόρα, η κυβέρνηση προτιμά να ανοίγει την «μπίζνα» σε ιδιώτες, νοικιάζοντας με τα λεφτά των φορολογουμένων σε σκανδαλώδεις τιμές, αντί ν’ αγοράζει καινούργια για το ΕΚΑΒ με πολύ μικρότερο μακροπρόθεσμο κόστος. Κι όταν θίγεται το θέμα της πρόσληψης γιατρών, η απάντηση είναι «δεν έρχονται στο ΕΣΥ». Άραγε γιατί; Ποιος να μετέτρεψε το ΕΣΥ σε ανθρωποδιώχτη;

Η εικόνα στα δημόσια νοσοκομεία είναι σήμερα απελπιστικά επικίνδυνη. Τρομοκρατημένοι κι απογοητευμένοι, οι ασθενείς περιμένουν να τους περιθάλψουν μια χούφτα εξαντλημένοι κι αποθαρρυμένοι γιατροί και νοσοκόμοι. Το προσωπικό δραπετεύει σε έναν ιδιωτικό τομέα που, επειδή τον αβαντάρει διαρκώς η κυβέρνηση, έχει να μοιράζει καλύτερους μισθούς. Διόλου τυχαία οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ δεν καλύπτονται.

Η σημερινή κατάντια είναι το ζητούμενο για τον Γεωργιάδη. Μια υγειονομική περίθαλψη που στήνεται πάνω στις ευκαιρίες ιδιωτικής αρπαχτής. Ιδιωτικός τομέας στην Υγεία υπήρχε πάντοτε, δεν είναι καινούργιο. Αλλά η δημόσια υγεία παρέμενε πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος του συστήματος περίθαλψης.

Η τωρινή κατρακύλα είναι δημιούργημα των κερδοσκόπων και της κυβέρνησης που φροντίζει για τα συμφέροντά τους, όχι γι’ αυτά των πολιτών και ειδικά των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Για κάθε φορολογούμενο στη χώρα, είναι τρελό να είναι η απληστία των κερδοσκόπων (ιδιωτών) αυτή που υπαγορεύει την ποιότητα της περίθαλψης, της πιο βασικής ανθρώπινης ανάγκης. Για την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, όμως, όχι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μια ανίκανη κυβέρνηση ένας πλασιέ βιβλίων και νανογιλεκων υπουργός που το μόνο του ενδιαφέρων είναι η ισοπέδωση των δομών υγείας. Αυτά τα ψηφίζουμε κύριοι. Οπότε καλά μας κάνουν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This