Νέα γελοιότητα Μητσοτάκη στη Βουλή: «Απόλυτη προτεραιότητα η ακρίβεια»!

Must Read

Σε νέο ρεσιτάλ ανούσιας επικοινωνιακής διαχείρισης προέβη ο πρωθυπουργός πριν από λίγο κατά την ομιλία του στη Βουλή, αποστέλλοντας το κείμενο της ομιλίας του στα ΜΜΕ με τίτλο « Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας»!

Ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Δεν αλλάζει καν λόγια στο επικοινωνιακό του παραμύθι. Το ίδιο κλισέ για κάθε καταστροφή που προκαλεί στην Ελλάδα και την κοινωνία.

Δείτε γιατί οπότε ο Μητσοτάκης μιλάει για «προτεραιότητα» πρακτικά χλευάζει τους Έλληνες:

Τόσες προτεραιότητες που έχει ο Μητσοτάκης, λογικό να μην μπορεί να διεκπεραιώσει ούτε μία…

Όρεξη και υπομονή να έχετε, για να διαβάζετε τα φληναφήματα Μητσοτάκη.

Εντέλει από όλες τις προτεραιότητες που έχει παραθέσει, το μόνο που υλοποίησε, είναι ο γάμος ομοφυλοφίλων!

Δείτε τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

Αντιδρούμε τώρα γιατί έχουμε ευρωεκλογές. Δεν είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια. Το λάδι φταίει για τον πληθωρισμό τροφίμων!

Την άποψη ότι το… ελαιόλαδο φταίει για τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων εξέφρασε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση αναφερόμενος στην επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν παραδέχθηκε ότι «αντιδρούμε τώρα γιατί έχουμε ευρωεκλογές».

«Ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα ότι συμμετέχει πολύ το ελαιόλαδο. Χωρίς την συμμετοχή του ελαιόλαδου ο πληθωρισμός τροφίμων θα ήταν στο 2,8%», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και ισχυρίσθηκε ότι «το να μιλάμε για ακρίβεια Μητσοτάκη νομίζω ότι είναι επιεικώς παραπλανητικό».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μύθο» ότι η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ακρίβεια. «Μπορούμε και καλύτερα» του φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έκπληξη του πρωθυπουργού.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε συνεχώς στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι οι προτάσεις της σημαίνουν χρεοκοπία. «Επειδή ο νέος αρχηγός θέλει να αναστήσει την πολιτική συμμαχία με την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη να του θυμίσουμε ποιοι ήταν οι υπαίτιοι», είπε αναφερόμενος στο 2015. «Επειδή άκουσα τον αρχηγό σας να μιλά για φρέσκο αέρα στην πολιτική, φοβάμαι ότι ο αέρας αυτός είναι κοπανιστός», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον αρχηγό σας ότι εμείς φορολογήσαμε τα υπερκέρδη. Πείτε του το, πείτε του το».

Αναφερόμενος στην πρόταση για μηδενισμό ΦΠΑ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε για χρεοκοπία. «Δοκιμάσθηκε σε άλλες χώρες. Δεν πέτυχε. Δείτε τις τιμές στην Ισπανία», ανέφερε για τον μηδενισμό του ΦΠΑ και συνέχισε: «πόσο κοστίζει; 4 δις για κάθε χρόνο. Όλα τα μέτρα που έχετε εξαγγείλει στην τετραετία κοστίζουν 45,8 δις. Η κοστολόγηση της πρότασής σας είναι εδώ. Αν διαφωνείτε να πάτε στην επιτροπή της Βουλής να σας τα επιβεβαιώσει». «Αυτά που εισηγείστε συνεπάγονται μόνο μία λέξη: χρεοκοπία. Και αυτή τη φορά χρεοκοπία χωρίς επιστροφή», υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη και για την τιμή της φέτας και του λαδιού! «Πείτε του αρχηγού σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι να συγκρίνει παρεμφερή προϊόντα, όχι βιολογικό λάδι και κανονικό. Διότι μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει», ανέφερε.

«Το ζήτημα της ακρίβειας είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Στις μετρήσεις της κοινής γνώμης κυριαρχεί αφήνοντας πίσω άλλα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ομιλία του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Η αναμέτρηση με το πρόβλημα της ακρίβειας απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, διαβεβαίωσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, οι ανατιμήσεις στο ρεύμα σφράγισαν τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης. «Μπορέσαμε και αναχαιτίσαμε τις ανατιμήσεις στο ρεύμα. Οι τιμές ρεύματος έχουν επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα. Όμως το πρόβλημα επιμένει» αναγνώρισε.

Η ακρίβεια είναι «δύσκολο στοίχημα, για να κερδηθεί χρειάζεται και χρόνος και συστηματική προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα ρεαλισμός και γνώση της πραγματικότητας» συνέχισε. Παραδέχθηκε ότι οι υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ και το υψηλά ενοίκια ροκανίζουν το εισόδημα. «Εδώ και μήνες εφαρμόζουμε στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των ευάλωτων και την παταξη της αισχροκέρδειας» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας πως μόνιμη απάντηση είναι η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με αύξηση μισθών και συντάξεων.

«Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα»

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως το πρόβλημα της ακρίβειας έχει εθνικές ιδιαιτερότητες, αλλά είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τα άλλα κράτη της Ε.Ε. Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, ανέφερε.

«Ο πληθωρισμός της απληστίας πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητώντας ευρωπαϊκή παρέμβαση για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυθνικές. Υπογραμμίζοντας την σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας αυτής, σημείωσε πως «οι κολοσσοί του εμπορίου, οι πολυεθνικές δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς ως προς τον εφοδιασμό του λιανεμπορίου, ώστε να κρατούν ψηλά τις τιμές σε χώρες με υψηλά μερίδια αγορά, ούτε να τις μειώνουν εκεί που θέλουν για να αποκτήσουν δεσπόζοθυσα θέση. Δεν γίνεται το ίδιο προϊόν να διατίθεται με τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές στο Παρίσι, στην Αθήνα ή αλλού. Είναι μία κεδροσκοπική τακτική που δεν συνδέεται μονο με τα μεταφορικά κόστη και απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση. Σε αυτές τις πρακτικές η Ε.Ε. οφείλει να αντιτάξει μία πολιτική αυστηρών κανόνων» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως μόλις χθες η αρμόδια αντιπρόεδρος για θέματα ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο-«μαμούθ» σε πολυεθνική εταιρεία για αθέμιτες πρακτικές.

Πρέπει να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό οπλοστάσιο ώστε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά αυτές τις πρακτικές, συμπλήρωσε, τονίζοντας πως «ο πληθωρισμός της απληστίας πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This