Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «νονά» του TurkAegean

Η ένοχη σιωπή επικρατεί όποτε δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα…

Must Read

Μία από τις μεγαλύτερες αθλιότητες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αληθής (ή προσποιητή) αμέλειά της να αντιμετωπίσει εν τη γενέσει της την τουρκική πρόκληση της κατοχύρωσης του ονόματος «Turkaegean», που μεταφράζεται ως «Τουρκαιγαίο».

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Πίσω από αυτή την ονομασία διακρίνονται σαφώς οι επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας στην ελληνική θάλασσα και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της.

Η ανθελληνική καμπάνια της Τουρκίας αυτή την περίοδο συνεχίζεται με αφορμή την εβδομάδα τουρκικής κουζίνας, η οποία άρχισε στις 21 και ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου. Οι πρεσβείες και τα προξενεία της Τουρκίας σε όλον τον πλανήτη κάνουν εκδηλώσεις γι’ αυτή την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας κατά κόρον τον όρο «Turkaegean». Αυτό είτε το αναρτούν ως hashtag (σύνθημα) στις διαδικτυακές αναρτήσεις τους είτε με ευθείες αναφορές στα βίντεο που τις συνοδεύουν!

Ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την ανεξήγητη και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς τους Τούρκους, όταν κατοχύρωναν τον όρο «Turkaegean», είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν προέκυψε το θέμα, ο κ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης. Αντί ο κ. Μητσοτάκης να τον αποπέμψει άμεσα από την κυβέρνηση και να τον θέσει στο περιθώριο, τον αντάμειψε διατηρώντας τον στο υπουργικό συμβούλιο μέχρι σήμερα. Μετά το υπουργείο Ανάπτυξης ανέλαβε εκείνο της Εργασίας και στη συνέχεια το Υγείας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πάγια τακτική του, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να λαμβάνει δημοσιότητα το ζήτημα, προσπάθησε να κάνει ό,τι έκανε αργότερα και για τη μαζική δολοφονία Τέμπηνα ρίξει την ευθύνη σε άλλους, σε υπαλλήλους της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου 2022 είχε δηλώσει: «Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Οι ευθύνες είναι υπηρεσιακές, κάποιοι εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εχουμε δυνατότητες στο οπλοστάσιό μας να διορθώσουμε την εικόνα μας. Αν και, βλέποντας τα αποτελέσματα της φετινής σεζόν, αυτή η καμπάνια δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα».

Οι δύο «νονοί» του TurkAegean

Οι Τούρκοι διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεχίζουν την καμπάνια. Και ο στόχος τους δεν είναι μόνο η πρόσκαιρη προσέλκυση του ενδιαφέροντος ξένων τουριστών, αλλά η εμπέδωση στις συνειδήσεις όσων δεν γνωρίζουν Ιστορία και Διεθνές Δίκαιο (και δυστυχώς αυτοί πλειοψηφούν) ότι το Αιγαίο είναι… τουρκικό!

Και, παρά τα μισόλογα και τις δικαιολογίες που εκτόξευαν οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης για τη δεινή ήττα της χώρας στην υπόθεση «Turkaegean», οι Έλληνες δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το ποιος, τελικά, ευθυνόταν για ό,τι συνέβη και -το σημαντικότερο- ποιες ήταν οι ενέργειες της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει αυτό το τουρκικό τερτίπι.

Η ένοχη σιωπή επικρατεί όποτε δεν υπάρχουν πειστικά επιχειρήματα…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ 41% .!!

    ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.!!

    • Ναι είναι πολύ καλύτεροι από τον Τσίπρα, τον Παπά, τον Κασελάκη η Κασέλ, την Τασία και την υπόλοιπη εγκληματική συμμορία του ΣΎΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This