Κυριακή 13/6/2021

Ο Άδωνης, ο Βορίδης και η… απαλή βία της ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με την (άγρια) Δύση (video)

Τα περιστατικά  αστυνομικής βίας προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στην Κυβέρνηση υπάρχουν και πολλοί που «επικροτούν» τις ενέργειες και  πιστεύουν πως προκειμένου να επιβληθεί ο νόμος και η τάξη, πρέπει να χρησιμοποιηθεί και… ολίγον βία.

Ένας από αυτούς ο Μάκης Βορίδης που υποστήριξε: «Όταν υπάρχει βία από την πλευρά αυτών που έχουν καταλάβει τα κτίρια και των παρανομούντων, προφανώς, προκειμένου να επιβληθεί ο νόμος, θα χρησιμοποιηθεί βία. Δηλαδή, τι πρέπει να γίνει, να υπομείνουμε τη βία της άκρας αριστεράς μέχρι να εκτονωθεί; Διαφωνώ με κάθε χρήση υπερβολικής βίας, όταν υπάρχει το κάθε περιστατικό θα ελεγχθεί. Εγώ στο Κουκάκι είδα μια απλή σύλληψη, όχι αστυνομική βία».

Δείτε επίσης: MR-35 MANURHIN: Το όπλο που είχε στην κατοχή της η αστυνομία στο Κουκάκι και οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει

Από κοντά και ο Άδωνης Γεωργιάδης: «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή Αστυνομία της Δύσης. Οι χθεσινές εικόνες, είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορείς να συλλάβεις ανθρώπους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετάνε μολότοφ, έχουν φτιάξει πόρτες με καρφιά. Δεν φαντάζομαι ότι η Αστυνομία μπορεί να μπει σε έναν τέτοιο χώρο με κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενόψει εορτών. Όταν γίνεται μία αστυνομική επιχείρηση και έχει να κάνει με εγκληματίες προφανώς θα υπάρχει και ολίγη βία», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εντάξει υπουργοί της ΝΔ είναι τι θα πουν; Αλλωστε, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, ή αλλιώς… βαράτε γιατί χανόμαστε.

Άλλωστε, δεν είναι καινούριες θέσεις για τους συγκεκριμένους. Πριν από ένα μήνα, μάλιστα, ο Άδωνης, είχε εκφράσει τα ίδια λέγοντας πως θέλει να δει την αστυνομία να σπάει την πόρτα σε υπό κατάληψη κτίρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ