Ελληνορωσικός «πόλεμος» μετά την απόφαση για έκδοση του μίστερ bitcoin στην Γαλλία

Must Read

Επιδείνωση στις ήδη βεβαρημένες διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Ρωσία προβλέπεται μετά την απόφαση για έκδοση του μίστερ bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ στην Γαλλία.  Αίτημα της Μόσχας εκπεφρασμένο επισήμως ακόμα και στην πρόσφατη συνάντηση Δένδια Λαβρόφ στην Ρωσική πρωτεύουσα αποτελούσε η έκδοση Βίνικ στην χώρα του.

Η Αθήνα ωστόσο, εκδίδει τον Βίνικ στην Γαλλία πράγμα που ερμηνεύεται από τους Ρώσους  ως ένα στάδιο πριν την έκδοση του στις ΗΠΑ.Την έκδοση Βίνικ στις ΗΠΑ προσπαθεί η Ρωσία να αποτρέψει δεδομένου ότι αυτός θεωρείται ως κορυφαίος χάκερ και κάτοχος μυστικών που αφορούν την Ρωσική ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Νέα πορεία μεταναστών στην Σάμο! Βάλτε επιτέλους φρένο στους αλληλέγγυους

Από την άλλη ΗΠΑ «επιθυμούν» την έκδοση του Βίνικ πιστεύοντας ότι αυτός κατέχει πληροφορίες για την φημολογούμενη ανάμειξη Πούτιν στις Αμερικανικές εκλογές.

Δυσαρεστημένη η Ρωσική πρεσβεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση μέσω tweeter:

«Πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο της απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος που καθορίζει την προτεραιότητα εκτέλεσης των αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου κ. Αλεξάντρ Βίννικ στη Ρωσία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Στο πρώτο στάδιο ο κ. Βίννικ θα εκδοθεί στη Γαλλία. Ενημερώσαμε τη Μόσχα για αυτό. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίννικ στη χώρα της υπηκοότητάς του αγνοήθηκε».

Πρόκειται σαφώς για υποτροπή στις ελληνορωσικές σχέσεις οι οποίες ήταν ήδη τεταμένες  μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2017 ως ύποπτοι για χρηματοδότηση των αντιδράσεων προς την συμφωνία των Πρεσπών.

Φαίνεται ότι οι σχέσεις με την ομόδοξη Ρωσία θυσιάζονται στον βωμό των αμερικανικών συμφερόντων κατά το αιώνιο δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν». Αν κερδίσουμε κάτι γι’  αυτή μας την πιστότητα, είναι κάτι που μένει να το δούμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This