Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Δένδιας σε Αλ Θάνι: Η συμφωνία απειλή την Λιβύη και όλη την περιοχή

Στη μακροχρόνια σχέση της Λιβύης με την Ελλάδα στάθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Θάνι κατά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Βεγγάζη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα almarsad.co.

Επιπλέον, ο Αλ Θάνι τόνισε ότι ο λαός της Λιβύης απορρίπτει τη συμφωνία που έκανε ο Σάρατζ με την Τουρκία και τόνισε ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης απειλεί τους Λίβυους όσο και τις γειτονικές χώρες, με τις προσπάθειες της να προκαλέσει αναταραχή.

Τέλος, κάλεσε την χώρα μας να ανοίξει προξενείο στη Βεγγάζη: «Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί μαζί μας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της ανασυγκρότησης… Δεν θα επιτρέψουμε να αποκαταστήσουν την οθωμανική κατοχή στη Λιβύη και θα τους αντιμετωπίσουμε. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό».

Διαβάστε επίσης: Στη Λιβύη εσπευσμένα ο Δένδιας – Συναντάται με τον Χαφτάρ (video)

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την τουρκική υποστήριξη για τις πολιτοφυλακές στην Τρίπολη με όπλα. Ο Σάρατζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Η ασφάλεια και η στρατιωτική πτυχή της συμφωνίας μας απασχολούν, διότι απειλούν τη Λιβύη, την ενότητα της και όλη την περιοχή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα. Εν συνεχεία θα μεταβεί στο Κάιρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ