Προεκλογικά σποτ που «έγραψαν» ιστορία (video)

Έξι περιπτώσεις προεκλογικών σποτ που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως

Must Read

Του Αντώνη Αντωνιάδη

Η «φαντασία στην εξουσία», όπως και το χιούμορ, είναι γεγονός ότι αποτελούν… άπιαστο όνειρο για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Η πλειοψηφία των πολιτικών μας βρίσκουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο να προφυλάσσονται μέσα στο κέλυφος της αυστηρότητας ή της σοβαροφάνειας, από το να εκτεθούν πέρα από τα συνηθισμένα κλισέ.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που ρισκάρουν. Ο στόχος είναι η προβολή. Ο σκοπός που εξυπηρετεί ένα προεκλογικό πολιτικό σποτ δεν είναι άλλος από το να προκαλέσει θόρυβο, έτσι ώστε να γίνει ευρεία αναπαραγωγή και, κατ’ επέκταση, ο υποψήφιος να κερδίσει ψηφοφόρους.

Στην αρένα της πρωτοτυπίας, κυριολεκτικά… πέφτουν κορμιά! Μπορεί η παρούσα προεκλογική περίοδος να χαρακτηρίστηκε από πλήξη και απουσία έμπνευσης, ωστόσο, το αρχείο του παρελθόντος προσφέρεται ως όαση στον πολιτικό «καύσωνα» του 2019.

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας μπορεί να μη πήρε ποτέ εισιτήριο για τη Βουλή, κατάφερε όμως να μείνει στη κορυφή της λίστας με τα πλέον «επικά» προεκλογικά βίντεο της μεταπολίτευσης.

Στις εκλογές του 2015 παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του ΚΙΝΗΜΑ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α με έναν ύμνο, τον οποίο ερμήνευε ξανθιά πληθωρική αοιδός.

Μετά την μουσική ανάλυση των πολιτικών τους προτάσεων, η σκυτάλη δινόταν σε δυο στελέχη του κόμματος, οι οποίοι με εμφάνιση που παρέπεμπε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα, έστελναν το μήνυμα της νίκης.

Εδώ χρειάζεται Τζανετάκος…

Ήταν το 2002, στη μάχη για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά ανάμεσα στον Γιάννη Τζανετάκο και την Φώφη Γεννηματά. Είναι από τις περιπτώσεις όπου το ευφυολόγημα γύρισε μπούμερανγκ στον δημιουργό.

Στο προεκλογικό σποτ του δημοσιογράφου, η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά παρουσιαζόταν ως μικρό αυτοκίνητο τύπου «κουβάς» και η δική του με ένα πολυτελές πανάκριβο τζιπ. Φευ.

Το εν λόγω σποτ ξύπνησε τα πιο αρνητικά συναισθήματα των πολιτών, το τζίπ έπεσε σε… «λάδια» και η Φώφη Γεννηματά πήρε την Υπερνομαρχία.

Η Ζωή «έπαθε» λάστιχο

Όσοι παρακολουθούσαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, δύσκολα θα φαντάζονταν ότι έχει διαθέσεις αυτοτρολαρίσματος. Και όμως.

Μετά την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξή της στη Λαϊκή Ενότητα, ενόψει των εκλογών «έβγαλε στον αέρα» σποτ, στο οποίο εμφανιζόταν η ίδια να έχει μείνει από λάστιχο.

Το σενάριο ήταν εμπνευσμένο από επεισόδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο η κ. Κωνσταντοπούλου φερόταν ως πρωταγωνίστρια σε καυγά με βενζινοπώλη.

Πάμε Νομισματοκοπείο…

Επικός αυτοσαρκασμός είναι και αυτός που διαδραματίζεται στο σποτ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπου, ο τότε επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, έμπαινε σε ταξί με κατεύθυνση το Νομισματοκοπείο.

Η υπόθεση είχε βασιστεί στις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Λαφαζάνη να σχεδίαζε «ντου» στο Νομισματοκοπείο.

Ο μικρός Αλέξης… μαθαίνει να γράφει με το δεξί

Αρκετοί εκτίμησαν ότι ο Πάνος Καμμένος, με αυτό το αλληγορικό σποτ κατάφερε και «γύρισε» το παιχνίδι και οι ΑΝ.ΕΛ μπήκαν στη Βουλή.

Η υπόθεση διαδραματίζεται στον χώρο αναμονής ενός ορθοπεδικού ιατρείου.

Ο Π. Καμμένος υποδέχεται τον… «μικρό Αλέξη», που έχει σπάσει το αριστερό του χέρι, και του επισημαίνει «με νόημα» πως πρέπει, πλέον, να μάθει να γράφει και με το δεξί.

Η πρώτη φορά…

Το 2014 στην μάχη για την παραγωγή ενός πρωτότυπου τηλεοπτικού μηνύματος μπήκε και το Ποτάμι.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στο βιογραφικό του σημείωμα έχει πολλές έξυπνες και προωθημένες παρεμβάσεις για την ελληνική πραγματικότητα.

Στις «πρώτες βουτιές», όμως, που επιχείρησε… την πάτησε.

Ο λόγος για την «Πρώτη φορά», η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, λόγω σεξιστικών –όπως ειπώθηκε– παραπομπών.

Η 22χρονη, τότε, Κύπρια ηθοποιός και τραγουδίστρια swing, Μαρίλια Χαριδήμου, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στο σποτ, δήλωνε: «Τι σεξιστικό και αηδίες… Το σποτάκι είναι καθαρά χιουμοριστικό. Έτσι τουλάχιστον το εξέλαβα εγώ».

Όλοι οι άλλοι, όμως, είχαν αντίθετη γνώμη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This