Τετάρτη 4/8/2021

Παράνομη για το Ισραήλ η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης

Η πρώτη επίσημη Ισραηλινή αντίδραση στην συμφωνία Λιβύης Τουρκίας είναι γεγονός και εκφράζεται από τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικό της χώρα, Ισραέλ Κάτς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Κάτς είπε πως: η ισραηλινή κυβέρνηση εναντιώνεται στη συμφωνία που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της Λιβύης και η Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Μεσόγειο συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η συμφωνία αυτή δεν αναμένεται να οδηγήσει σε σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία.

Δείτε επίσης:Τριπλό «χαστούκι» από Ελλάδα σε Τουρκία! Δημιουργεί ΑΟΖ με Ιταλία, προχωρά με Eastemed και αναγνωρίζει τον Χαφτάρ

Ερωτηθείς για το ότι ο Νετανιάχου φέρεται να είπε την Παρασκευή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη πως η συμφωνία είναι παράνομη και πρέπει να καταδικαστεί ο κύριος Κάτς απάντησε: «Αυτή είναι η επίσημη θέση του Ισραήλ. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα στείλουμε πολεμικά πλοία για να αναμετρηθούμε με την Τουρκία».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση της Ισραηλινής κυβέρνησης και αν και αρχικά φαίνεται χλιαρή και διπλωματική έχει την σημασία της για εμάς διότι γίνεται λίγες μέρες πριν το ταξίδι Νετανιάχου στην Ελλάδα και την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να οριστικοποιηθούν τα σχέδια για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για την εξαγωγή αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ