O Eρντογάν στέλνει στρατεύματα στην Λιβύη! Εμείς τι κάνουμε; – Ώρα μηδέν στα εθνικά μας θέματα

Must Read

Παρά το εορταστικό κλίμα στο οποίο κινείται  το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη τα εθνικά μας θέματα εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο. Χθες ο Ερντογάν επισκέφτηκε εκτός προγράμματος την Τυνησία όπου συναντήθηκε με τον Τυνήσιο πρόεδρο Σαγέντ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία έκανε την πρόταση να ιδρύσει ναυτική βάση στην Τύνιδα πράγμα που σημαίνει ότι θέτει υπό την επικυριαρχία άλλο ένα γειτονικό με την Λιβύη μεσογειακό κράτος, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να «δέσει»την Τουρκολιβυκή συμφωνία αλλά και να αυξήσει την Τουρκική επιρροή.

Θυμίζουμε ότι χθες γράφαμε για το κείμενο Τούρκου αρθρογράφου στο Anadolu, επίσημη φωνή του καθεστώτος, στο οποίο γινόταν λόγος για το όραμα παγκόσμια κυριαρχίας της Τουρκίας αφού όποιος ελέγχει την Μεσόγειο ελέγχει τρεις ηπείρους. Τα μεγαλοιδεατικά όνειρα της Τουρκίας λοιπόν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη την ώρα που εμείς προσπαθούμε να πιαστούμε από μισή δήλωση στήριξης Ευρωπαίου ηγέτη, αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα(πρόσφατες δηλώσεις Δένδια αλλά και δηλώσεις Μητσοτάκη χθες από την Κάσο) ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο…

Και σήμερα ο Ερντογάν θέλοντας να επικυρώσει την αποφασιστικότητα του επιταχύνοντας τις εξελίξεις. δηλώνει πως θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη απαντώντας στην πρόσκληση του καθεστώτος Αλ Σαράτζ.

Δείτε επίσης: Ανακηρύξτε ΑΟΖ τώρα – Kαμία εθνική υποχώρηση

Μιλώντας λοιπόν σε συγκέντρωσε μελών του κόμματος του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:«Θα παράσχουμε κάθε είδους στήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης εναντίον του Χαφτάρ, ο οποίος υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες». Και πρόσθεσε:«Στηρίζουν ένα πολεμοχαρή ενώ εμείς στηρίζουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους»Το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη θα είναι έτοιμο όταν το κοινοβούλιο ανοίξει ξανά 8 ή 9 Ιανουαρίου.  

Τι σημαίνει αυτό; Ο Ερντογάν επιχειρεί να μας πιάσει στον ύπνο. Επιχειρεί να προκαταλάβει τις εξελίξεις προτού η Αθήνα μαζί με το Κάιρο σχεδιάσουν κάποιο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης, κίνηση που φέρεται να έχει πέσει στις συζητήσεις στο τραπέζιο των συναντήσεων Δένδια αλλά και πάντως πριν προλάβει ο Χαφτάρ να δεχτεί κάποια σημαντική βοήθεια που θα του επιτρέψει να καταλάβει την Τρίπολη.

Έτσι πολύ σύντομα θα βρεθούμε προ της ώρας 0. Γιατί ο Ερντογάν ότι λέει το κάνει. Και αυτό το έχει αποδείξει. Η επόμενη του κίνηση θα είναι να στείλει πλοία για έρευνες νότια και ανατολικά της Κρήτης σε έναν χώρο που κατοχυρώνει βάσει της Τουρκολιβυκής συμφωνίας.

Εμείς τότε τι θα πράξουμε; Πώς θα απαντήσουμε; Η κυβέρνηση πρέπει να ανακηρύξει ΑΟΖ. Τώρα,άμεσα. Μόνο έτσι θα κατοχυρώσουμε νομικά ότι μας ανήκει. Αλλιώς η Τουρκία θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και εμείς θα καταλήξουμε να παρακαλάμε για προσφυγή στην Χάγη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This