Πέμπτη 24/6/2021

Βελόπουλος: «Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς»

Δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση, με αφορμή την αποικιακού τύπου αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, την οποία ανέδειξε η «δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, εξαπέλυσε η Ελληνική Λύση.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση «δίνει γην και ύδωρ στους Αμερικανούς», διερωτώμενο τι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα από τη συμφωνία. «Αλλαγή ονομασίας των Σκοπίων; Βόρεια Ήπειρο; Αιγαίο; Ελληνικό; Πετρέλαια;» ρωτά με νόημα η Ελληνική Λύση, διαμηνύοντας πως «αν θέλουν οι κύριοι της κυβέρνησης να δώσουν γη και ύδωρ, να δώσουν τα δικά τους σπίτια και όχι την Ελλάδα!»…

«Η ΑΟΖ είναι θέμα το οποίο «δεν συζητιέται»

Όσον αφορά το ζήτημα του ενδεχομένου προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, η Ελληνική Λύση σχολιάζει: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν νομιμοποιείται να μιλάει για προσφυγή στη Χάγη».

Σύμφωνα με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, «πρώτον, η διαφορά μας με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ, θέμα το οποίο “δεν συζητιέται”! Δεύτερον, δεν έχει το δικαίωμα χωρίς ενημέρωση του ελληνικού λαού και των αρχηγών των λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων να συζητάει ένα εθνικό θέμα με “δεσμεύσεις τύπου Πρεσπών” και, τρίτον, το Σύνταγμα προβλέπει εκλογές για τα εθνικά θέματα και καλό είναι να μην το παραβιάσει άλλη μία φορά και αυτός».

Δείτε επίσης: Βελόπουλος κατά Γιάννας: Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει τις φοροαπαλλαγές της επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Αναφορικά με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα της ασφάλειας και την πάταξη της ανομίας, ο Κυριάκος Βελόπουλος επισημαίνει: «Ο κ. Μητσοτάκης μπερδεύει για ακόμα μία φορά την πραγματική τρομοκρατία με τους “μπαχαλάκηδες”! Να του εξηγήσουμε λοιπόν ότι πέρασαν έξι μήνες από τότε που ανέλαβε την εξουσία και ακόμα τα Εξάρχεια παραμένουν άβατο, ενώ ακόμα υπάρχουν τουλάχιστον 60 καταλήψεις. Όταν αυτά τα θέματα δεν μπορεί να τα “τελειώσει”, ας αφήσει τα μεγάλα λόγια ότι δήθεν θα τσακίσει την τρομοκρατία, γιατί γελάνε και οι “μπαχαλάκηδες” και τα μικρά παιδιά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ