Τρίτη 15/6/2021

Εδώ δεν έχουμε «μαντήλι να κλάψουμε» και ο… κιμπάρης Μητσοτάκης δίνει 4.400.000€ στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης!

Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση για τη σκανδαλώδη προσφορά του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης. 

Το θέμα αποκαλύφτηκε από το ομογενειακό site helleniscope.gr και έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ερωτήματα για το ποια είναι η σκοπιμότητα αυτής της κίνησης του Ελληνα πρωθυπουργού. Ολα άρχισαν από την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του εντός της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς την ημέρα των Φώτων, παρουσία του Ελπιδοφόρου, με τη μόνη διαφορά ότι δεν ειπώθηκε ποτέ το ακριβές ποσό της ενίσχυσης. 

Από την Ουάσινγκτον όμως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προσφωνώντας τον πρωθυπουργό, παρουσία πλήθους Ελλήνων και Αμερικανών προσκεκλημένων, τον ευχαρίστησε δημοσίως για την οικονομική ενίσχυση και αποκάλυψε και το ποσό. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, το ποσό της ενίσχυσης θα είναι 2.000.000 δολάρια τον χρόνο, ενώ η ενίσχυση θα έχει αναδρομική ισχύ. Ουσιαστικά, με απλά μαθηματικά, η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης ένα «σωσίβιο» αξίας 4.400.000  δολαρίων

Δείτε επίσης: Κώστας Μουτζούρης: Αφήστε τις πίτες κι ασχοληθείτε με το μεταναστευτικό

Και εδώ αρχίζουν τα αμείλικτα ερωτήματα γι’ αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση: Πώς μπορεί μία χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα, που έχει τους ασθενείς της χωρίς γάζες και χωρίς σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη, που έχει μαθητές χωρίς πετρέλαιο στα σχολεία, που έχει αστέγους να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να τους παράσχει στέγη, να προσφέρει ένα τέτοιο ποσό για τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης; Ολα αυτά την ώρα που υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες ομογενείς που όχι μόνο είναι ζάπλουτοι, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να βοηθήσουν να ορθοποδήσει αυτή η σχολή. 

Σύμφωνα με το ομογενειακό μέσο, υπήρξαν πολλοί στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης που κατασπατάλησαν το κληροδότημα και τις άλλες ιδιωτικές και κρατικές ενισχύσεις προς τη σχολή. Χαρακτηριστικό της απαξίωσης είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22 καθηγητές για λιγότερους από 100 μαθητές, οι οποίοι μάλιστα δεν μαθαίνουν ούτε ελληνικά.

Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος των χρημάτων όσον αφορά τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης, αρκεί να αναφέρουμε ότι το οικόπεδο του ακινήτου της σχολής είναι 240.000 τ.μ. και βρίσκεται σε μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές της Βοστόνης, στο περίφημο Brookline, με την αξία του να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 100.000.000 δολάρια.

Χαρακτηριστικό της τοποθεσίας είναι το γεγονός ότι κοντά στο οικόπεδο βρίσκεται το ακίνητο του διάσημου παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Τομ Μπρέιντι και του σούπερ μοντέλου συζύγου του Ζιζέλ Μπούντχεν, το οποίο είναι πέντε στρέμματα και έχει αξία 33.000.000 δολάρια!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ