Ντροπή! Κανείς δεν πρόσεξε πως κρέμασαν ανάποδα την ελληνική σημαία

Must Read

Ντροπή και αίσχος! Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρισκόταν στο βήμα εκδήλωσης-δείπνου που οργάνωσαν οι Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ και μιλούσε με φόντο ελληνικές σημαίες, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί ανάποδα.

Πρόκειται για βεβήλωση του εθνικού συμβόλου, ανεξάρτητα αν έγινε σκόπιμα ή μη. Τεράστιες δε ευθύνες βαρύνουν για την προσβλητική αυτή πράξη όχι μόνο τους οργανωτές της εκδήλωσης, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης που ήταν παρόντα, σε απόσταση αναπνοής από τις σημαίες (υπήρχαν και δύο αμερικανικές), και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Ευθύνες, βεβαίως, έχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που ήταν στην αίθουσα και πέρασε μπροστά από το ελληνικό σύμβολο, για να ανέβει στο πόντιουμ, χωρίς να καταλάβει ή να αντιδράσει στο γεγονός ότι η σημαία είχε τοποθετηθεί με τον σταυρό να βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Πρώτο τραπέζι στο δείπνο των ομογενών, ως υψηλοί προσκεκλημένοι και εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Ελλάδας ήταν οι υπουργοί Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Στέλιος Πέτσας. Κανείς δεν είδε ότι η σημαία είχε τοποθετηθεί ανάποδα;

Δείτε επίσης: Ανταλλάγματα, κύριε Τραμπ!

Ή μήπως ήταν κάτι στιγμιαίο, που δεν πρόλαβαν να εντοπίσουν και να διορθώσουν με παρέμβασή τους, προκειμένου να αποφευχθεί και ο διασυρμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου με καταιγισμό αρνητικών σχολίων;

Ούτε καν ο Άδωνις Γεωργιάδης, που το μάτι του… κόβει σε τέτοιες περιπτώσεις και εντοπίζει τυχόν λάθη; Δεν αντιλήφθηκε την προσβολή στο εθνικό σύμβολο, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις και καλά κάνει;
Ίσως οι υπουργοί (παρόντες ήταν ακόμη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, και πολλοί ομογενείς) να μην πρόσεξαν ότι η σημαία ήταν ανάποδα γιατί, όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, είχαν πέσει με τα… μούτρα στα εδέσματα του τραπεζιού. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι σκέφθηκαν και αυτοί όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην κρίση των Ιμίων… «Ένα κομμάτι πανί είναι».

Όπως και να έχει πάντως, η κυβέρνηση και οι ομογενείς εξέθεσαν την Ελλάδα με την εικόνα αυτή. Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι γείτονές μας θα γελάνε με το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε στις ΗΠΑ, για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και δεν πρόσεξε ότι το σύμβολο «πλήττεται» εκ των έσω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This