Κυριακή 20/6/2021

Άγρια κόντρα Κεραμέως – Φίλη με φόντο το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Σε θρυαλλίδα που τροφοδοτεί μια ολοένα κλιμακούμενη πολιτική αντιπαράθεση μετατρέπεται ο χώρος της Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να βρίσκεται αντιμέτωπη με την κριτική της αντιπολίτευσης λόγω του νέου νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, που προβλέπει χρηματοδότηση των πανεπιστημίων βάσει αξιολόγησης, τη δυνατότητα πρόσληψης αποφοίτων κολεγίων στη Δημόσια Εκπαίδευση, ενώ περιλαμβάνει και την κατάπτυστη διάταξη για την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Η επίμαχη ρύθμιση προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων, με τον δήθεν προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ να μη διαφωνεί επί της ουσίας με την κατάργηση της αργίας, αλλά να μιλά για προχειρότητα και επαναφορά της… κατήχησης στα σχολεία. Ο Νίκος Φίλης επέκρινε μάλιστα το υπουργείο, σχολιάζοντας «δεν έχετε τον Θεό σας… Ακόμη και για μια σχολική γιορτή τα κάνατε άνω κάτω. Τόσο πολύ μισείτε τη Δημόσια Εκπαίδευση ή είστε σκιτζήδες;».

«Κάνετε χατίρια και ψεύδεστε»

Ο ίδιος, μάλιστα, επέμεινε στους υψηλούς τόνους και αναφορικά με τον διορισμό με πτυχίο κολεγίου, με τη Νίκη Κεραμέως να υποστηρίζει ότι η Κομισιόν έχει στείλει προειδοποιητική επιστολή στη χώρα μας για δυνάμει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο, επειδή δεν προβλέφθηκε ισότιμη μεταχείριση για τους τίτλους σπουδών.

Διαβάστε επίσης: Διαφωνεί με το κατέβασμα της αφίσας ο Μπογδάνος

Επίσης, η ίδια κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Γαβρόγλου είχε φέρει διάταξη που άφηνε ανοιχτό παράθυρο για διορισμό σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς από κολέγια το 2018. «Γιατί φέρνετε νόμο σήμερα, αν ίσχυε αυτή η ρύθμιση; Κάνετε χατίρια και ψεύδεστε» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης, ζητώντας από την υπουργό να αποσύρει τη διάταξη.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στην οποία συζητείτο το νομοσχέδιο τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων εκπαιδευτικών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ